Лудогорец и Гройтер Фюрт завършиха 1:1 в контрола на австрийска

...
Лудогорец и Гройтер Фюрт завършиха 1:1 в контрола на австрийска
Коментари Харесай

Лудогорец направи 1:1 с Гройтер Фюрт

Лудогорец и Гройтер Фюрт приключиха 1:1 в контрола на австрийска земя. Бърнард Текпетей откри 60 секунди след началото на срещата, а Юнг изравни в 58-ата минута, съобщи БНР

Двата тима се схванаха инспекцията да се играе в две полувремена от по 60 минути.

Това бе втора контрола за " орлите " в Австрия. Преди няколко дни те надиграха с 1:0 втородивизионния БВ Линц. Германците, които изпаднаха от Бундеслигата, към този момент играха с български тим през лятото, надделявайки с 4:1 над ЦСКА - София.

Родният първенец стартира стремително инспекцията и откри резултата още в първата минута. Рик проби през центъра на терена и изведе чудесно с дълъг пас Текпетей зад тила на немската защита. Крилото овладя и с майсторски диагонален шут вкара за 1:0.

Лудогорец бе покрай втори гол в 7-ата минута след независим пробив и шут на Доминик Янков от границата на огромния пеналт, само че Шафран мазета.

Плеймейкърът на " орлите " опитва нов удар в 19-ата минута, само че вратарят на Гройтер Фюрт улови. Последва офанзива на германците, която Аке приключи с рисков удар около дясната греда. След него се оказа, че има рикошет и противникът на Лудогорец извърши корнер.

В 23-ата минута Аке поправи мерника си и вкара топката във вратата на разградчани, само че попадението не бе зачетено поради засада. Само 120 секунди по-късно българският отбор като по знамение не означи втори гол. Сантана подаде на Рик, който напредна по лявото крило и пусна топката около вратаря, само че и около външната страна на лявата греда.

В 44-ата минута националът на Нидерландия Джетро Вилемс насочи рисков изстрел, който Падт избави. Последва офанзива на разградчани. Рик попаде диагонално на Текпетей, крилото финтира състезател на германците и насочи мощен шут. Тисера опитва да го засече с глава в празната врата, само че ударът бе прекомерно мощен, с цел да се увенчае офанзивата с триумф.

Две минути преди края на първото полувреме Гройтер Фюрт изравни. Автор на попадението стана Юнг, който се възползва от безредие в наказателното поле след центриране от корнер.

Положенията през втората част доста понижиха. В 99-ата минута състезател на Гройтер Фюрт шутира от фал в ръцете на Слуга. Секунди по-късно футболист на германците се сблъска с основния арбитър, който получи удар в лицето, и се наложи реферът да бъде сменен от единия от помощниците му. Флагът пък бе поверен на човек от щаба на Гройтер Фюрт.

В 108-ата минута Сотириу овладя пас на Карничник, финтира неприятелски състезател и означи с изстрел по земя. Попадението обаче бе анулирано, защото съдията видя нарушаване на кипърския национал, потвърждавайки, че той е закачил с ръка лицето на бранителя на Гройтер Фюрт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР