Ловците на изгодни покупки трябва да пазаруват с повишено внимание

...
Ловците на изгодни покупки трябва да пазаруват с повишено внимание
Коментари Харесай

Z и милениалите са най-лесни за онлайн измами през Черния петък

" Ловците " на преференциални покупки би трябвало да пазарят с нараснало внимание по време на Черния петък тази година.

Нов отчет на Lloyds Bank показва, че измамите при онлайн извършване на покупки са се нараснали с една пета в съпоставяне със същия интервал на ноември и декември предходната година.

Нарастването на онлайн извършването на покупки, изключително след пандемията, докара и до растеж на нарушителите, които подвеждат хората да заплащат за несъществуващи артикули и услуги.

В отчета се показва, че повече от 70 % от измамите при извършване на покупки са почнали в платформите Фейсбук Marketplace и Instagram.

Най-предразположените да станат жертви са хората на възраст сред 25 и 35 години, които попадат в групите на поколението Z и милениалите, сочи анализът.

Купувачите постоянно биват примамвани с понижени цени или труднодостъпни продукти, а по-късно са помолени да извършат онлайн заплащане посредством банков превод, който обезпечава по-малка отбрана на потребителите, оповестява The Independent.

Някои артикули са желани измежду измамниците, като на първите места в листата са iPhone, Nike и Lego.

Най-популярните артикули, присъстващи във подправени разгласи или изявления, включват:

- Iphone

- Airwraps на Dyson

- Маратонки Nike

- Ботуши Ugg

- PlayStation 5

- Nintendo Switch

- Комплекти Lego

- Дронове

" Измамите при онлайн извършване на покупки са с най-различни форми и размери, само че по-голямата част от тях стартират с продукти, рекламирани в обществените медии, където за измамниците е прекомерно елементарно да употребяват подправени профили и да изброяват несъществуващи продукти ", споделя Лиз Зиглер, отговорник за попречване на измами в Lloyds Bank.

" Когато пазарувате онлайн, най-хубавият метод да останете в сигурност е да купувате от приближен търговец на дребно и постоянно да плащате с карта, с цел да сте оптимално предпазени. Ако не ви е предоставена алтернатива да извършите тези неща, това би трябвало да е огромен червен байрак, че сте на път да бъдете излъгани. "

Отделно изследване на Lloyds Bank, извършено измежду над 2000 пълнолетни жители на Обединеното кралство, откри, че съвсем половината (49%) признават, че не се доверяват на фирмите в обществените медии, когато пазарят в тези платформи.

Въпреки това 70% от хората считат, че отговорността за попречване би трябвало да бъде поверена на самите обществени медии. Само 14% декларират, че това е отговорност на лицето, което прави покупката. Това може да изясни за какво шест от 10 души споделят, че в никакъв случай не купуват нищо от обществените медии.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР