Лошите новини ви разстройват У нас едни от най-използваните социални мрежи

...
Лошите новини ви разстройват
У нас едни от най-използваните социални мрежи
Коментари Харесай

Признаци, че социалните мрежи вредят на психиката ви

Лошите вести ви разстройват

У нас едни от най-използваните обществени мрежи са Facebook, Инстаграм и Туитър. Въпреки че имат някои изгоди, обществените мрежи могат да повлияят отрицателно върху нашата душeвност и много постоянно не осъзнаваме това. Вижте кои са 4-те признака, подсказващи, че е време да измененията навиците си, свързани с тях.

Изпитвате синдром на изгубената изгода

Това е психическо събитие, чиято същина е страхът да не изпуснете нещо значимо и забавно, изключително в обществените мрежи. Те могат да засилят този отрицателен резултат. Страх да не сте в крайник с нови трендове, да вземем за пример. Тъй като това допуска и непрекъснато наличие в обществените мрежи, те ви лишават скъпо време от това да бъдете продуктивни по различен метод за себе си, в работата и така нататък

Следите профили в обществените мрежи, които се отразяват отрицателно на самочувствието ви

Това може да са профили на ваш някогашен сътрудник, някогашна половинка на сегашния ви сътрудник, супермодели, хора, които водят първокласен метод на живот и така нататък Вглеждате се във всичко това, стартирате да сравнявате себе си с други, с това по какъв начин изглеждате, какво не можете да си позволите с вашия стандарт на живот и така нататък

Всичко това може да стартира да се отразява на отношението към работата ви, изключително в случай че не сте задоволени от нея, на любовната ви връзка. Вместо това следвайте профили, които ви въодушевяват и стимулират, такива, които дават отговор на ползите ви и може да надградите себе си по някакъв метод, написа flagman.bg.

Лошите вести ви разстройват

Наричаме обществените мрежи обществени медии. Живеем в динамичен свят, в който се случват редица събития, които могат да повлияят стресиращо, откакто ги забележим завършени като заглавие в публикация, оповестена в обществените мрежи. За да намалите тази щета върху психическото ви здраве, ограничете новинарския поток или просто влизайте по-рядко в обществените мрежи.

Всичко е поради един лайк

Колко пъти, откакто сте разгласили фотография, пост, стори, проверявате какъв брой индивида са реагирали и по какъв начин, или пък имате упования за тъкмо избран човек дали следи интензивността ви? Това отнемане, основаване на фотоси особено за обществените мрежи, също може да повлияе отрицателно на самочувствието ви, изключително в случай че някой остави отрицателен коментар. Постоянната инспекция, снимането на събития, моменти, с цел да ги споделите непременно в обществените мрежи, лишава от вниманието ви, и не ви разрешава да изживеете хубавите моменти пълноценно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР