Лондон. От началото на пандемията от COVID-19 в Обединеното кралство

...
Лондон. От началото на пандемията от COVID-19 в Обединеното кралство
Коментари Харесай

The Guardian: По време на пандемията във Великобритания е регистриран рекорден ръст на смъртните случаи от алкохол

Лондон. От началото на пандемията от COVID-19 в Обединеното кралство са регистрирани рекорден брой смъртни случаи, свързани с използването на алкохол, оповестява английският вестник The Guardian .

По данни на Службата за националната статистика през 2020 година смърните случаи, породени от алкохол, са се нараснали с 19%. Това е най-голямото нарастване от началото на воденето на статистиката, акцентира изданието.

През 12-те месеца са регистрирани 8 974 смъртни случая от характерни за алкохола аргументи – най-високото нарастване на годишна база от началото на серията от данни през 2001 година Това противодейства на наклонността, при която смъртните случаи от алкохол останаха постоянни през предходните седем години.

В Англия броят на хората, които пият повече от 14 единици алкохол на седмица, се е нараснал след първия народен локдаун, съгласно изследвания на Public Health England, и от този момент остава на почти същото високо равнище. След затварянето на кръчмите пиенето вкъщи се е трансформирало във все по-устойчив табиет. Продажбите на бира са нарастнали с 31%, а на спиртни питиета с 26%, спрямо 2019 година

„ Има доста комплицирани фактори за покачвания риск от пролетта на 2020 година насам “, споделя Джеймс Тъкър, началник на държавния център за качество на данните.

„ Например, анализът на публичното опазване на здравето в Англия демонстрира, че моделите на ползване са се трансформирали от началото на пандемията от ковид, което може да докара до хоспитализация и в последна сметка до гибел. Виждаме увеличение на случаите на самотност, меланхолия и тревога по време на пандемията и те също могат да бъдат фактори. Въпреки това, ще мине известно време, преди да разберем изцяло въздействието на всичко това “.

Близо осем от 10 от смъртните случаи са от алкохолно чернодробно заболяване и макар че развиването на цирозата, обвързвана с алкохола, може да отнеме десетилетие или повече, множеството смъртни случаи настъпват вследствие на остра или хронична чернодробна непълнота заради неотдавнашен банкет на алкохол, излиза наяве от изследванията.

Шотландия и Северна Ирландия не престават да имат най-голям % на смъртни случаи от алкохолизъм, само че най-бързото повишаване се следи в Уелс и Англия. Най-рязкото повишаване на смъртните случаи в Англия е в Уест Мидландс, следван от Лондон. Близо два пъти повече мъже са умряли по отношение на дамите, което е в сходство с трендовете от предходните години.

„ Вредата, породена от алкохола, надвишава тази неприемлива, предотвратима загуба на живот “, сподели доктор Ричард Пайпър, основен изпълнителен шеф на благотворителната организация Alcohol Change UK. „ Милиони страдат от влошено психическо и физическо здраве всеки ден вследствие на нездравословно пиянство “.

Картината за тютюнопушенето е по-малко сигурна. Официалната статистика, оповестена във вторник, демонстрира спад в тютюнопушенето от 14% на хората над 18 години през първите три месеца на 2020 година до 12% за останалата част от годината.

Статистиците обаче предизвестиха, че това е „ неправдоподобно “ и подчертаха смяната в метода на изследването. Друго изследване на лица над 16 години, което не трансформира методологията си, откри статистически нищожно понижаване на тютюнопушенето във Англия от 15,8% през 2019 година до 14,5% през 2020 година

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР