Лондон. Най-висшият военноморски офицер на Франция адмирал Пиер Вандие заяви,

...
Лондон. Най-висшият военноморски офицер на Франция адмирал Пиер Вандие заяви,
Коментари Харесай

The Guardian: Великобритания и Франция участвaха в голямо военноморско учение

Лондон. Най-висшият военноморски офицер на Франция адмирал Пиер Вандие съобщи, че е евентуално бъдещите спорове да се водят в морето и в киберсферата, визирайки „ бързото превъоръжаване “ на страни като Китай като евентуална опасност, написа английският вестник The Guardian

Адмирал Вандие направи своите мнения, откакто френски морски пехотинци и сили от пет съюзни страни, в това число Обединеното кралство, взеха присъединяване в това, което той разказа като неповторимо двуседмично обучение „ Поларис 21 “, предопределено да ги приготви за „ комплицирани закани “.

Политическите и дипломатическите връзки сред Лондон и Париж паднаха до ново дъно след разногласието към AUKUS, когато Австралия анулира контракта за закупуване на френски подводници и подписа взаимен пакт за сигурност с Обединеното кралство и Съединени американски щати за закупуване на американски подводни кораби вместо френските, само че отбранителните връзките сред двете страни остават здрави, написа изданието

В послание към екипажа и публицистите на борда на самолетоносача „ Шарл де Гол “, флагмана на френския флот, след приключването на учението „ Поларис 21 “, Вандие сподели: „ През последните 20 години видяхме военноморски сили да вземат участие в спорове, които се организират основно на сушата, както в Сирия, Ирак и Либия.

„ Днес моретата са оспорвани или ще бъдат оспорвани от подводници, от хакерски атаки, от галактически офанзиви и от самата морска война. Нашата задача е да разберем тези фактори в оперативна среда. "

Вандие сподели, че бързият ритъм на повишаване на избрани военноморски сили, които той няма да уточни в Средиземно море – ясно се схваща, че е Русия – и Китай в Тихия океан са главните закани.

„ Днес следим повишаването на военноморските сили до два или три пъти повече от това, което бяха през предходните години. Виждаме утрояване на китайския флот за 10 години, тъй че в този момент той надвишава американския флот “, сподели той.

Бързината на интернационалното превъоръжаване основава хаос и слага под подозрение „ крайъгълния камък на интернационалната непоклатимост “, сподели той. „ Не можем да чакаме, до момента в който стане прекомерно късно, не можем да бъдем сюрпризирани, би трябвало да потвърдим своята убеденост. В един безграничен, нерешителен, неустойчив свят, в случай че желаеме да бъдем уважавани, би трябвало да покажем своята увереност. Трябва да се подготвим за борба във всички обстановки. ”

„ Поларис 21 “, едно от най-големите интернационалните морски учения до момента, включваше 6000 военнослужещи от шест страни – всички съдружници на НАТО – и половината френски флот в симулацията на „ високо интензивна “ борба за надзор над окупирана територия.

Участваха 24 бойни кораба, в това число кораби от Съединени американски щати, Италия, Испания, Гърция и разрушителя вид 45 на Кралския флот „ Драгън “, както и френски сухопътни и въздушни сили. Участниците бяха разграничени на два условно „ противников лагера “ и участваха в интензивна шестдневна „ борба “ в действително време, следена от „ Шарл дьо Гол “.

В един миг имаше спиране на сателитната връзка за 24 часа, оставяйки силите да работят в това, което офицерите описаха като „ мъглата на войната “. „ Това беше връщане към 80-те години на предишния век “, сподели един офицер, отговарящ за координирането на полетите. " Нямахме визия къде е врагът. "

На целия екипаж е подредено да изключат мобилните си телефони, с цел да не бъдат проследени. Корабът може да бъде проследен, в случай че даже един моряк е конфигурирал погрешно едно от приложенията си, споделиха офицери. „ Войната даже на тактическо равнище през днешния ден е станала изцяло комбинирана. Дигиталните следи, които оставяме, са принадлежности за бойците “, сподели Вандие.

Френският самолетоносач „ Шарл дьо Гол “ и английският самолетоносач „ Кралица Елизабет “също участваха в обучение в западното Средиземноморие през юни, показвайки по какъв начин двата флота могат да работят дружно.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР