Лондон изпревари Ню Йорк като града с най-висока концентрация на

...
Лондон изпревари Ню Йорк като града с най-висока концентрация на
Коментари Харесай

Лондон изпревари Ню Йорк - всеки десети е милионер

Лондон изпревари Ню Йорк като града с най-висока централизация на милионери в света, написа " Гардиън ".

Британският вестник се базира на отчет, който разкрива какъв брой пари са създали най-богатите хора в света по време на пандемията.

Близо 875 000 лондончани са доларови милионери (повече от 720 000 английски лири), съгласно годишно проучване на положението на най-богатите хора на планетата. Проучването е на консултантската компания за недвижими парцели Knight Frank.

Това значи, че всеки десети в Лондон е милионер в щатски долари . Данните от проучването подчертават върху огромното неравноправие в английската столица. Повече от 2,5 милиона (или 28%) в Лондон живеят в беднотия, сочи статистика на английското държавно управление.

Докладът демонстрира, че 874 354 души в Лондон имат активи , в това число и парцели, на стойност повече от 1 милион $, което ги причислява към групата на хората с високи приходи (HNWI). На второ място е Ню Йорк с 820 000 милионери.

Лиъм Бейли, началник на изследването на Knight Frank, разяснява, че високата цена на жилищата в столицата е вкарала доста хора в групата на тези с високи приходи . Той разясни, че междинната цена на парцел в Лондон е 514 000 английски лири . Те са сложили предел от 1 милион $ (720 000 лири) за включване на хора в групата HNWI. Много от тези, които имат парцели, попадат в тази група.

Високата цена на жилищата в Лондон е главният фактор за категоризирането на толкоз доста притежатели на парцели като богати, акцентира специалистът.

В последно време доста богати поданици на Хонконг са се преместили в Лондон. Отчетено е 68% нарастване на по този начин наречените " златни визи " , издадени предходната година на поданици на Хонконг, които са дали обещание да влагат минимум 2 милиона лири на Острова.

Отделно Лондон има най-голям % на хора от семейства с ниски приходи от всички райони в Обединеното кралство, сочат данни на Министерството на труда и пенсиите. 28% живеят в беднотия в столицата в съпоставяне със междинните равнища от 22%. Този % скача до 32 на 100 навътре в Лондон . Данните сочат още, че 800 000 (39%) от децата в столицата живеят в беднотия. Това е най-високият % на беднотия при децата от 1994 година, когато стартира да се събира такава статистика.

В отчета на Knight Frank написа още, че пандемията не е попречила на богатите да станат още по-богати. Миналата година повече от 6000 души са се включили към ултрабогатите. Тези измежду топ 0,1% са съумели да усилят парите си макар пандемията.

520 000 (увеличение с 2,4%) попадат в групата с активи от над 30 милиона $ през 2020 година Очаква се тази група от богати хора да се усили с 27% до 663 483 до 2025 година , като това най-вече се дължи на генерираните благосъстояния в Китай, Индонезия и Индия. Броят на доларовите милионери се чака да се усили с 41% за същия интервал . През идващите 5 година ще има най-голямо нарастване на богатите в Азия и съответно Китай е ключът към този феномен с 246% плануван растеж на богатите до 2025 година

Проучването е открило също, че човек, живеещ във Англия, би трябвало да има положение от 1,8 милиона $ , с цел да се причисли към клуба на най-богатите в страната, които съставляват 1%.

В Монако, където живеят едни от най-богатите хора, с цел да заобикалят заплащане на високи налози, е належащо положение от 7,9 милиона $, с цел да може човек да се причисли към топ 1% . В Швейцария са нужни 5,1 милиона $, в Съединени американски щати - 4,4 милиона $ и в Кения - 20 000 $.

Най-богатите хора на света се тревожат, че растящото неравноправие може да принуди държавните управления да наложат налог благосъстояние . Такива налози са наложени в Аржентина, Боливия и Мароко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР