Лондон и Киев преговарят 100-годишно партньорство за сигурност. Споразумението има

...
Лондон и Киев преговарят 100-годишно партньорство за сигурност. Споразумението има
Коментари Харесай

Лондон обеща помощ за Киев на стойност 3 милиарда паунда

Лондон и Киев договарят 100-годишно партньорство за сигурност. Споразумението има за цел задълбочаване на връзките. Володимир Зеленски прикани Обединеното кралство да провежда по-бързо доставките на военно съоръжение и муниции.

 
Обявеният от нас пакет с дарени оръжия е най-големият до момента. Това е значимо, тъй като съобщи обръщение, че тези 3 милиарда паунда не са единствено за тази година, само че и за идващите. За толкоз, колкото ви е належащо.
Дейвид Камерън – министър на външните работи на Англия

На бойното поле украинската войска изпитва изострен дефицит на оръжия, муниции и персонален състав.

 
Имахме гранати, само че ги свършихме. Войната не стопира, водиме война всеки ден.
Игор – пълководец на взвод

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели, че от началото на 2024 г съветската войска е поела надзор над 547 квадратни километра от окупираните територии в Украйна.

Сега главен приоритет за въоръжените сили на Украйна е удържането на стратегически значимия град Часов Яр в Донецка област.

Ако го превземе, Русия ще получи опция да нападна други значими градове в района и да нанася удари по основни линии за доставки на съперника.

При съветски удари с дронове са изумени обекти на гражданската инфраструктура в Харков. Трима души са ранени, измежду които 13-годишно дете.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР