Ливанският парламент гласува вот на доверие на новия кабинет на

...
Ливанският парламент гласува вот на доверие на новия кабинет на
Коментари Харесай

Новото правителство на Ливан получи вот на доверие в парламента

Ливанският парламент гласоподава избор на доверие на новия кабинет на премиера Саад Харири след няколко дни разгорещени диспути и остри изявления, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

В 128-местния парламент 111 депутати поддържаха държавно управление, а шестима гласоподаваха срещу него. Другите 11 депутати отсъстваха от съвещанието.

Харири сформира държавното управление си на 31 януари след изборите през май, които бяха последвани от близо девет месеца разногласия сред съперничещи си политически сили.

Новият 30-членен кабинет включва трима представители на подкрепяното от Иран шиитско придвижване Хизбула, което поддържа сирийския президент Башар Асад. Движението получи министерствата на опазването на здравето и на младежта и спорта, както и длъжността държавен министър за връзките с Народното събрание. Новият кабинет включва и четири дами, една от които става първата жена, оглавила ливанското вътрешно министерство.

Харири, който е ослепителен критик на Асад, даде обещание държавното управление му да акцентира на подобряването на стопанската система посредством финансови и стопански промени. В изказването на държавното управление също по този начин се споделя, че ливанските жители имат правото "да се съпротивляват на израелската окупация и да отблъскват експанзията на Израел ". Има се поради правото на придвижването Хизбула да е въоръжено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР