Lister Motor, който подобно на Alpina има статут на автомобилен

...
Lister Motor, който подобно на Alpina има статут на автомобилен
Коментари Харесай

Най-бързият и мощен британски кросоувър

Lister Motor, който сходно на Alpina има статут на авто производител, показа най-бързият и мощен SUV на мъгливия Албион. Моделът Stealth, основан на Jaguar F-Pace SVR, разполага с мощ от 675 конски сили и има декларирана оптималната скорост от 195 314 километра в час.

Донорът на Stealth е Jaguar F-Pace SVR, който има 5.0-литров компресорен осемцилиндров мотор, задвижване на четирите колела и осемстепенен автоматик. Във фабричната версия подобен кросоувър създава 550 конски сили и 680 Нм въртящ миг, само че след намесата на експертите от Lister, мощността е увеличена с 22 % - до 675 сили, а пиковият миг до 881 Нм.
 Най-бързият и мощен английски кросоувър

За това оказва помощ новият фърмуер на ръководещото устройство и инсталирането на друг интеркулер, комбиниран с по-високопроизводителна система за абсорбция и пречистване на въздух, както и подмяна на ремъчните шайби на компресора с по-ефективни.

Авторите дефинират ​​Stealth, като най-бързия и мощен SUV на Англия. Той надминава Aston Martin DBX (550 к.с. и 700 Нм), Bentley Bentayga (635 к.с. и 900 Нм) и даже най-наточения Rolls-Royce Cullinan (600 к.с. и 900 Нм). Освен това, на високоскоростния полигон VMAX200, Stealth съумя да изпревари освен тях, само че и Lamborghini Urus на мил.
 Най-бързият и мощен английски кросоувър

В числа това достижение наподобява по този начин: 0-60 благи в час (97 километра в час) за 3,6 секунди и оптималната скорост от 314 километра в час. За съпоставяне, Jaguar F-Pace SVR е с оптималната скорост от 283 километра в час, а до 100 км/ч форсира с половин секунда по-бавно.

За възстановяване на аеродинамиката и образния тип на Lister Stealth са проектирани нова предна ризница от въглеродни нишки с увеличени въздухозаборници и сплитер, по-големи спирачни дискове, заден дифузьор (също направен от композит) и железен шумозаглушител с въглеродни изпускателни тръби.
 Най-бързият и мощен английски кросоувър

Освен това кросоувърът има разширени надкалникови арки, които пасват чудесно на 23-цоловите колела Vossen - единственият външен детайл, който не е изработен в Англия. Интериорът на кросоувъра се предлага с 36 разнообразни кожени тапицерии на Bridge of Weir.

Плюс това, в каталога има 90 варианти за интериора, които могат да се ползват за защитни колани, седалки, волан, таван и табло. Ще бъдат създадени общо 100 автомобила Stealth. Всички със седемгодишна гаранция. Началната цена на кросоувъра е 109 950 паунда.
 Най-бързият и мощен английски кросоувър

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР