Лионел Меси е най-високоплатеният спортист в света за 2018 година,

...
Лионел Меси е най-високоплатеният спортист в света за 2018 година,
Коментари Харесай

Меси е спортист №1 по пари за 2018-а

Лионел Меси е най-високоплатеният състезател в света за 2018 година, съгласно класацията на списание " Форбс ". Нападателят на Барселона е изкарал през предходната година 127 милиона $ от заплата, рекламни контракти и мърчавндайзинг. С тази сума той оглави за първи път подреждането на 100-те най-добре платени спортисти. На второ и трето място също са футболисти. Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е припечелил 109 милиона $. Звездата на Пари Сен Жермен Неймар е трети в подреждането със 105 милиона.

На четвърто място измежду най-добре платените спортисти е мексиканският боксьор Канело Алварес, който е проработил 94 милиона $, а пети е тенис легендата Роджър Федерер с 93.4 милиона. Първенството, което има най-вече представители в класацията, е Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада. Цели 35 места в топ 100 на най-високоплатените се заемат от играчи в НБА.

Най-много от тях е изкарал крилото на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс, който е нараснал банковата си сметка с 89 милиона $ през 2018 година, което го слага на осмото място в класацията на " Форбс ".

Единствената жена в стотицата е Серина Уилямс. Американската тенисистка е 63-а в подреждането с доходи от 29,2 милиона $, от които единствено 4,2 милиона са от наградни фондове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР