Лионел Меси, Диего Марадона и президентът на Аржентина Маурисио Макри

...
Лионел Меси, Диего Марадона и президентът на Аржентина Маурисио Макри
Коментари Харесай

Меси и Марадона искат да продължат да търсят Емилиано Сала

Лионел Меси, Диего Марадона и президентът на Аржентина Маурисио Макри приканиха търсенето на футболиста на " Кардиф " Емилиано Сала да продължи.

Играчи и клубове от целия свят се оповестиха срещу прекъсването на интервенцията за търсене на изчезналите водач и пасажер. 28-годишният Сала излетя от Нант в понеделник (21 февруари), с цел да се причисли към " Кардиф ", а самолетът му изчезна от радарите към Ламанша. В петък търсенето на следи от двамата пасажери и летателното средство бе прекратено, макар прочувствените апели на фамилията на играча то да продължи.
Сестрата на Сала: Не спирайте търсенето, брат ми е жив! (ВИДЕО) Ромина Сала прикани избавителните служби да възобновят акцията
В молбите интервенцията да не бъде спирана се включи и сънародникът на Сала - аржентинската звезда на " Барселона " Лионел Меси. " Докато има опция и вяра, апелирам ви, не спирайте да търсите Емилиано. Изпращам мощ и поддръжка на фамилията и приятелите му ", написа Меси в обществените мрежи.

Снимка: Instagram

Друг именит аржентинец - Диего Марадона, също прикани търсенето да не се прекратява. " Надеждата в никакъв случай не умира ", написа той.

Снимка: Instagram

Серхио Агуеро се включи с обява в " Туитър ". " Не желаеме да се предадем, оставете ни вярата. Не прекратявайте издирването на Сала ", написа нападателят на " Манчестър Сити ".

Снимка: Instagram

Бившият тим на футболиста - " Нант " прикани дейностите по разкриване на аржентинеца не стопират.

Случаят стигна и на по-високо политическо равнище. Самият президент на родината на Сала - Маурисио Макри, е провел диалози с външните министри на Англия и Франция и е призовал напъните по разкриване на футболиста да продължат.

Емилиано Сала трябваше да организира първа подготовка с " Кардиф " във вторник. Самолетът, с който той пътуваше за Англия, обаче по този начин и не кацна. В идващите дни се появи и запис от последното известие на футболиста към приятелите му. В него той показва терзания за положението на машината, с която лети.
" Самолетът ще се разпадне. Страх ме е! " - последните думи на Емилиано Сала (ВИДЕО) Футболистът бил обезпокоен от положението на летателната машина, с която пътувал към Кардиф
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР