Лилия ХРИСТОЗОВАПри голям интерес на творческа вечер в общинската художествена

...
Лилия ХРИСТОЗОВАПри голям интерес на творческа вечер в общинската художествена
Коментари Харесай

Връчиха наградите на конкурса Огърлица от разЛОМени слова

Лилия ХРИСТОЗОВА

При огромен интерес на креативна вечер в общинската художествена изложба " Поломие " в Лом бяха регистрирани резултатите от първия народен лиричен конкурс " Огърлица от разЛОМени слова ". Българи - 93-ма създатели от цяла България и чужбина, участваха с 271 стихотворения. Конкурсът се провежда от Съюза на българските писатели, Агенцията за хората с увреждания в България, Община Лом и сдружение " Будители " в област Монтана.

Резултатите бяха оповестени от ръководителя на журито, поетесата доцент Мая Панайотова - зам.-председател на Съюза на фламандските писатели и член на Съюз на българските писатели. Доц. Панайотова е и учител по модерна българска литература в три университета в Белгия. Членове на журито са поетесата Валентина Михайлова - член на Съюз на българските писатели, и литературният критик Юлий Йорданов, член на Съюз на българските писатели.

Първа премия журито присъди на Маргарита Мартинова от София. Петя Хантова от Петрич е носителка на втора премия, а на трето място бе класирана Катерина Пенчева от Ловеч. Специалното отличие на сдружение " Будители " бе присъдено на Таня Мезева от Горна Оряховица. Наградата за най-възрастен участник е за 86-годишната Боряна Стаева от Велинград, а наградата за най-млад участник взе Илия Димитров, на 22 години, от София.

Журито счита, че създателите би трябвало да бъдат насърчавани, и разгласи поощрителни награди на 15 създатели от София, Русе, Лом, Враца, Созопол, Димитровград, Тополовград, Търговище, Севлиево, Карнобат, Велинград, Горни Богров, с. Богомилово, Старозагорско, и с. Огняново, Благоевградско. Изказана бе и признателност на инж. Лидия Христова от Враца, която създаде поощрителните награди.

Кметът Пенка Пенкова поздрави участниците в състезанието и благодари на основателите и уредниците Милко Христов от Община Лом и Юлий Йорданов и връчи премиите на призьорите. Актьорът Михаил Меракчийски рецитира стихове на наградените създатели. Музикален привет насочиха най-малките артисти от вокалната група " Млечно шоколадче " с музикален възпитател и диригент Росица Кръстева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР