Лидл България получи отличието Инвеститор на годината 2017“ в престижния

...
Лидл България получи отличието Инвеститор на годината 2017“ в престижния
Коментари Харесай

Лидл България получи отличието „Инвеститор на годината 2017“

Лидл България получи оценката „ Инвеститор на годината 2017 “ в влиятелния конкурс на Българската организация за вложения (БАИ). Признанието е за втория логистичен център на компанията в с. Кабиле, Ямбол, който веригата откри през миналата година и инвестицията в който надвишава 80 млн. лева С неговото разкриване веригата сътвори нови 150 работни места в района.

Годишните награди „ Инвеститор на годината ” се провеждат за 12 път от БАИ, като задачата им е да отличат най-значимите капиталови планове, осъществени в страната и да поощрят както нови планове, по този начин и добре разрастващи се бизнеси. Лидл България бе отличена с първото място измежду над 70 компании, от които 18 бяха позволени до финала. Те са от всички сфери на стопанската система, осведомителните технологии, опазването на здравето, номинирани от търговски камари, регионални администрации и общини.

„ Изключително сме щастливи и признателни за тази премия. За нас логистичен център Кабиле е не просто значима крачка в одобряването ни като водеща компания на пазара, само че и следващото доказателство, че ще продължим да влагаме в нововъведения, резистентност и грижа за хората “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Освен инвестицията в складовата база, компанията влага и спомагателни 1,5 млн. лева във значими за региона и локалната общественост планове като построяването на 7 километра газопровод в с. Кабиле и безвъзмездното даване на бетонови панели за пътища на Община Тунджа.

Логистичен център Кабиле се подрежда измежду едни от най-модерните логистични бази в Европа. Това е единствената логистична база у нас, сертифицирана по стандарта BREEAM, равнище „ Отлично “ – доказателство за високата енергийна успеваемост, нарасналите екологични правила и редицата технологии и нововъведения, както и знак, че Лидл България развива своя бизнес по резистентен и обществено виновен метод. Складовата база се отличава с новаторски и съвременен дизайн, изключителна функционалност, както и технологии в сходство с всички европейски стандарти. Модерното съоръжение и нововъведения подсигуряват усъвършенстване на процесите, контрола на качеството и доста по-високата работливост, както и отразяват уговорката на компанията да предлага на своите клиенти постоянно свежи артикули и присъщото за Lidl оптимално съответствие качество-цена.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в над 25 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 87 магазина в 46 града и над 2 300 чиновници, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни артикули. Лидл България е притежател на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-хубаво съответствие цена-качество на артикули със лична марка и 7 оценки QUDAL – QUality meDAL 2016/2017 за най-високо качество на артикули със лична марка в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР