Лидерите на Германия и Франция приветстваха факта, че руския президент

...
Лидерите на Германия и Франция приветстваха факта, че руския президент
Коментари Харесай

Шолц и Макрон доволни, че Путин не е обявил разширяване на войната в Украйна

Лидерите на Германия и Франция приветстваха обстоятелството, че съветския президент Владимир Путин не разгласи стъпки за разширение на войната в Украйна, в това число към други страни, предадоха международните организации.

" Какво ще се случи в действителност в Украйна е нещо, което ще забележим през идващите дни и седмици ", съобщи канцлерът Олаф Шолц, а френският президент Еманюел Макрон добави, че задачата на дипломатическите старания остава постигането на преустановяване на огъня в Украйна.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи, че се тормози от това, че съветският държавен глава Владимир Путин няма излаз от войната в Украйна. Байдън добави, че се пробва да реши по какъв начин да се оправи с този проблем.

Същевременно президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани интернационалната общественост да предприеме незабавни стъпки, за слагане на завършек на съветската обсада, с цел да се разреши напредването на доставките на пшеница и да се предотврати международна продоволствена рецесия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР