Лидери на Европейския съюз, външни министри, високопоставени личности и политици

...
Лидери на Европейския съюз, външни министри, високопоставени личности и политици
Коментари Харесай

София приема форума ЕС среща Балканите

Лидери на Европейския съюз, външни министри, високопоставени персони и политици ще се съберат на следващия ден (26 април) в София, с цел да обсъдят стъпките към усилване на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз, в границите на форума " Европейски Съюз среща Балканите ", оповестиха от офиса на евродепутата и съпредседател на партията АЛДЕ Илхан Кючюк. Предвижда се той да открие събитието, дружно с Даниел Кадик, изпълнителен шеф на Европейския демократичен конгрес, и доктор Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България, напомня Българска телеграфна агенция.

Форумът, който слага на дневен ред свързаността сред страните от Западните Балкани като поръчител за резистентност към зараждащи опасности и закани, ще се състои в " София Хотел Балкан ", от 10:00 ч. Организатори са партията АЛДЕ, с поддръжката на Европейския демократичен конгрес и Атлантическият клуб в България.

Очаква се участниците в събитието да бъдат приветствани със специфични обръщения от Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО, Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент, Теодора Генчовска, министър на външните работи на България, и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна, показва в известието.

Специални посетители на събитието ще бъдат Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и висш представител (2014-2019 г.) на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност, и еврокомисарят по съседството и разширението Оливер Вархей.

Предвижда се министрите на външните работи на Турция, Република Северна Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина да дискутират изгодите от интеграцията в първия панел на форума.

Участниците в последващите полемики ще се концентрират върху усилването на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз, въпроса за съдействието сред НАТО и Европейски Съюз в подтекста на войната в Украйна, и дезинформацията по отношение на рецесията, означават от уредниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР