Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен бе

...
Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен бе
Коментари Харесай

Разследват Макс Верстапен след края на квалификация за Гран При на Сао Пауло

Лидерът в международния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен бе привикан от стюардите на Гран При на Сао Пауло поради дейностите си след края на вчерашната класическа подготовка на „ Интерлагос “.

Пилотът на Ред Бул бе видян да допира задните крила както на своя болид, по този начин и на този на неговия противник за купата Люис Хамилтън в алеята пред боксовете в края на квалификацията. Това е нарушаване на разпоредбите на Международната автомобилна федерация (ФИА), които гласят, че единствено формалните лица могат да влизат в закрития парк, а на тимовете им е неразрешено да вършат промени по колите, в случай че това не им е разрешено от формалните лица.

Проблемът тук е, че колата на Хамилтън не устоя на техническата инспекция след края на сесията, като казусът бе тъкмо в неговото задното крило. Точно тази интервенция на Верстапен, която стана публично притежание след появяването на любителски фрагменти в обществените мрежи, усложни работата на стюардите, които не съумяха да вземат решение за евентуално наказване на британеца през вчерашния ден.

Самият Верстапен е привикан при комисарите в 09:30 часа локално време (14:30 българско) през днешния ден, като тогава се чака да бъде взето и решение за обстановката с болида на Хамилтън. Британецът към този момент получи едно наказване в Гран При на Сао Пауло, защото при започване на уикенда на „ Интерлагос “ той постави своя пети мотор с вътрешно горене, което му донесе глоба за неделното съревнование. В него той ще бъде изместен с пет места обратно на стартовата решетка по отношение на резултат си в днешния спринт.

Той започва в 21:30 часа българско време, а от 17:00 ще се организира и втората свободна подготовка преди Гран При на Сао Пауло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР