Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов викна пресата на брифинг, за

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов викна пресата на брифинг, за
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане изгони журналисти от пресконференция на партията

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов викна пресата на брифинг, с цел да направи изказване по отношение на изборния резултат на партията, единствено че я анулира минути след началото й. Причината за това се оказа недоволството му, че на конференцията в Българска телеграфна агенция, са пристигнали медии, до които партията не е изпращала предложения, и които по думите му, се финансират от непознати фондации и от Американското посолство и " изкривяват публичното схващане и го манипулират в интерес на непознати страни ".

Костадинов се обърна към представителите на вестниците  " Дневник " и  " Капитал ", организация " Медияпул " и списание " Клуб Z "   с ултиматума да изоставен и се закани, че конференцията няма да стартира, до момента в който не го създадат. Той дори поиска съдействие от чиновници на Българска телеграфна агенция за изгонването на публицистите, само че откакто това не се случи, водачът на " Възраждане " приключи конференцията.

Брифинг въпреки всичко имаше, само че пред постройката. На него стана ясно, че " Възраждане " няма да поддържа правителство с мандат на друга партия в 48-ото Народно заседание. 

" Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на " Възраждане ". Ние сме подготвени със собствен кабинет и ще го представим, в случай че президентът връчи на " Възраждане " третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори ", съобщи той.

От " Възраждане " ще стартират диалози с всички сили в парламента относно влизането на България в еврозоната, макар че са изрично срещу присъединението на страната ни към еврозоната. Ето за какво те упорстват въпросът да се реши с референдум.

" Това ще унищожи страната и стопанската система ", добави водачът на " Възраждане " и посочи, че в случай че няма кабинет, се отива на нови избори.

И още, съгласно Костадинов, настояването за ускорено присъединение на Украйна към НАТО опонира на разпоредбите на самия Алианс, тъй като на територията ѝ има неуреден боен спор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР