Лидерът на Шин Фейн в Северна Ирландия Мишел О`Нийл каза,

...
Лидерът на Шин Фейн в Северна Ирландия Мишел О`Нийл каза,
Коментари Харесай

Историческо! Кой ще управлява Северна Ирландия

Лидерът на Шин Фейн в Северна Ирландия Мишел О`Нийл сподели, че английската провинция ще влезе в " нова епоха " с историческата победа на нейната националистическа партия над юнионистите в локалното заседание, обещавайки да преодолее разделянето.

„ Днес е доста значим миг на смяна “, сподели тя от своя избирателен щаб. „ Ще предложа водачество, което е приобщаващо, което чества разликите, което подсигурява права и тъждество за тези, които са били изключени, дискриминирани или пренебрегнати в предишното “, добави тя.

Лидерът на Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия Джефри Доналдсън призна в събота, че неговите противници националисти от Шин Фейн са на път за историческа изборна победа, съобщи Агенция Франс Прес, цитира БГНЕС.

„ Със сигурност сега наподобява, че Шин Фейн ще се очертае като най-голямата партия “, сподели той пред Скай Нюз, като в същото време повтори, че Демократическата юнионистка партия ще откаже да се причисли към ново държавно управление без промени в комерсиалното съглашение сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит.

Изчисленията от комплицираното съразмерно гласоподаване в четвъртък демонстрират, че „ Шин Фейн “, бившето политическо крило на паравоенната формация на ИРА, е осигурило 21 места в 90-местния законодателен орган, което го слага на пътя към успеха.

„ Шин Фейн “, който желае референдум за обединяването на Ирландия век откакто Северна Ирландия беше основана като протестантска страна, се цели в 28 места, с цел да претендира за ролята на първи министър на водача Мишел О`Нийл.

След като завоюва личното си място в петък, О`Нийл го назова " избор на потомство " и " време за същинска смяна ".

Но „ Шин Фейн “ омаловажава вероятностите за иден референдум за преустановяване на суверенитета на Англия над Северна Ирландия, заявявайки, че може да се организира подобен през идващите пет години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР