Лидерът на СДС Румен Христов за пореден път заяви: категоричната

...
Лидерът на СДС Румен Христов за пореден път заяви: категоричната
Коментари Харесай

Румен Христов: Путин няма да ни заобича, той е агресор и ние сме следващите

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов за следващ път съобщи: безапелационната позиция на ГЕРБ-СДС е, че Владимир Путин и Русия са агресори, а Украйна би трябвало да бъде подкрепена с оръжие.

По-рано през днешния ден представители на най-голямата парламентарна група разговаряха с президента Радев и сблъскаха позиции по тематиката с оръжието за Украйна.

" Радев си пази позицията, репликите му бяха малко по-интересни. И другите страни имат сходен проблем, само че какво - да оставим агресора без опозиция?! Следващите сме тези, които сме най-близко. Защитавайки Украйна и украинския народ, ние пазиме и себе си. Отбранителната дарба на Българската войска не е задоволителна да опази България. Членството ни в НАТО е доста значимо, това е най-сигурната отбрана ", акцентира Христов в предаването " Денят ON AIR ".

" Ние и сътрудниците от " Демократична България " бяхме поредни. Съвсем обикновено е да осъществяваме това (бел. ред. - България да изпрати оръжие на Украйна) в 48-ия парламент и ще съберем нужното болшинство ", означи той.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС призна, че българско оръжие не стига директно до Украйна, само че такова има.

" Бяхме оповестени за неприятелска страна. Дали ще продължим да се спотайваме, ние няма да бъдем заобичани от Путин. Въпросът е да не бъдем разлюбени от нашите сътрудници в НАТО. Залагам на сътрудниците, а не на враговете. Винаги има подозрение, че България е най-слабата частица в НАТО ", посочи Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според него няма да бъдем въвлечени в спора, в случай че предоставим оръжие на Украйна.

Христов е на мнение, че е огромна вероятността да отидем на предварителни избори. По думите му, в случай че стартират да работят върху един бюджет за 2023 година, желанието за положително усещане пред жителите ще бъде огромно и не се знае какъв бюджет ще бъде признат.

" Бедна страна като България ще има усложнения да обслужва дълга, който ще изтегли. Само лихвите за тези години са над 2 милиарда лв.. Няма да е елементарно, само че целите би трябвало да бъдат заложени от постоянно държавно управление. То би трябвало да създаде бюджет съгласно политиките, които ще води ", безапелационен е водачът на Съюз на демократичните сили.

От ГЕРБ-СДС се оповестиха изрично срещу повишението на налозите. Вместо това ще внесат ограничения за облекчение на бизнеса, които нямат отношение към бюджета. Христов позволява, че следващата година дефицитът ни ще бъде рекорден - в границите на 6-6,5%.

" Влизането в Еврозоната е извънредно значимо и в случай че изтървем 1 януари 2024 година, не се знае идващото разглеждане по кое време ще се случи. По отношение на инфлацията ще има схващане, тъй като има и други фактори. Няма да ни бъде простено, в случай че надскачаме допустимия 3% недостиг ", сигнализира гостът.

От ГЕРБ-СДС не са завършили с диалозите за държавно управление с сътрудниците им от другите партии. Даваме си сметка, че в тази тежка обстановка ще натрупаме негативи, в случай че поемем отговорността. От друга страна, би трябвало да проявиш държавнически метод и да понесеш несгодите, разяснява Христов.

По думите му държавно управление на малцинството е крайният вид. А във връзка с " Продължаваме промяната " са изкопани изкопи, които мъчно биха били прескочени, регистрира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР