Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови

...
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови
Коментари Харесай

Опозиционният лидер на Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови демонстрации

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо прикани за нови демонстрации против Николас Мадуро през днешния ден. В послание в обществените мрежи, той съобщи, че протестиращи ще има и през днешния ден по улиците на цяла Венецуела.

 © БГНЕС
Това стана ден след най-дръзкия му опит до момента да притегли армията на своя страна. Вчера Гуайдо се обърна към военните с апел да излязат на улицата и да сложат завършек на узурпацията на властта от Мадуро. Стигна се до конфликти, при които в столицата Каракас бяха ранени 70 души. По думите на Гуайдо от тази заран, протестните акции са посочили, че въоръжените сили не поддържат Мадуро.

Междувременно американският президент Тръмп упрекна Куба, че организира военни интервенции във Венецуела в поддръжка на Мадуро и заплаши - в случай че те не спрат - да наложи тежки наказания на Хавана. България поддържа венецуелския народ в неговия блян за дейна гражданска позиция против диктатурата и насилието - се споделя в позиция на външното ни министерство. София е за спокойно решение на рецесията, равномерен преход към законна, демократично открита власт и за осъществяване на свободни и транспарантни президентски избори във Венецуела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР