Лидерът на опозицията и бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили,

...
Лидерът на опозицията и бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили,
Коментари Харесай

Състоянието на Саакашвили е критично, според лекари

Лидерът на опозицията и някогашен президент на Грузия Михаил Саакашвили, който от седмици организира гладна стачка в пандиза, . Това оповестиха лекари в сряда, представени от Агенция Франс Прес.

Саакашвили отхвърля храна в продължение малко след завръщането му от заточение в Украйна.

Правителството на Грузия обаче отхвърли да го реалокира от затворническа болница в цивилна клиника, срещу препоръките на лекарите, които предизвестиха за риска за живота.

В сряда медицински съвет, основан от омбудсмана Нино Ломджария, сподели след обзор на Саакашвили, че неговият " настоящ статус се прави оценка като сериозен " и че той е изправен пред риск от съдбовни затруднения в " близко бъдеще ". Затворническата болница, в която се лекува той, не дава отговор на медицинските му потребности, прибавиха те, като приканиха за незабавното му пренасяне в интензивно лекуване в цивилна клиника, по-добре оборудвана да се грижи за него.

Миналата седмица пандизчията беше изместен в затворническа болница, където съгласно Amnesty International му е било " отказано достолепие ", както и съответни грижи. Правозащитната група в Twitter го разказа като " селективно правораздаване " и " явно политическо възмездие ".
 Грузия да подсигурява сигурността на гладуващия Саакашвили, разпореди съд
Грузия да подсигурява сигурността на гладуващия Саакашвили, разпореди съд

Бившият президент разгласи гладна стачка преди близо 50 дни

53-годишният прозападен модернизатор сподели, че е бил атакуван от надзиратели в пандиза и че се опасява за живота си.

Държавният департамент на Съединени американски щати прикани грузинското държавно управление " да се отнася заслужено и почтено към Саакашвили.

Няколко депутати от опозицията също гладуват от дни, настоявайки за подобаваща здравна помощ, апел, още един от Съединените щати и Европейския съд по правата на индивида.

Арестът на Саакашвили изостри политическата рецесия, провокирана от парламентарните избори предходната година, които опозицията жигосах като лъжливи. Той също по този начин провокира някои от най-големите антиправителствени митинги от десетилетие.

Министър-председателят Иракли Гарибашвили неотдавна провокира неспокойствие, казвайки, че Саакашвили " има право да се самоубие " и че държавното управление е било насила да го арестува, тъй като е отказал да напусне политиката.
 Саакашвили: Грузинските управляващи се пробват да ме убият
Саакашвили: Грузинските управляващи се пробват да ме убият

Страхува за живота си, откакто надзиратели в пандиза са го нападнали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР