Лидерът на “Изправи се.БГ Мая Манолова потвърди подготовката на нов

...
Лидерът на “Изправи се.БГ Мая Манолова потвърди подготовката на нов
Коментари Харесай

Водят се разговори. Мая Манолова потвърди създаването на нова лява партия

Лидерът на “Изправи се.БГ ” Мая Манолова удостовери подготовката на нов ляв политически план. Това се случва към две седмици след появяването на информацията, че някогашни социалисти приготвят партия, чието лице ще бъде ексслужебният вицепремиер Атанас Пеканов. По тази причина и медийни изявления възможното ново формирование с президента Румен Радев.

Преди дни Пеканов отхвърли да взе участие в нова партия. “Нямам упоритости да върша партии. Върнал съм се към академичната си кариера ”, сподели той пред бТВ.

Ден по-късно Манолова обаче разяснява, че “се водят диалози ” в тази посока.

"Водят се диалози, ще се включат разнообразни организации. "Изправи се БГ. Ние идваме " ще е част от тази платформа, само че няма аз да съм лицето. Търси се необятно обединяване. Българска социалистическа партия не са мотор на тези процеси ", сподели Манолова пред бТВ.

Пред Свободна Европа тя удостовери думите си. “Леви хора в България разговорят за софмирането на нов план, защото общественият вектор липсва ”.

По думите ѝ картината към плана ще се оформи скоро. Манолова обаче отхвърли да се обвърже със периоди.

Твърденията за основаването на обществена партия се ускориха откакто в края на предходната седмица отхвърли оставката водача си Корнелия Нинова. Това докара до неодобрение в част от левицата. Бившият ръководител на партията Михаил Миков я напусна с изказванието, че случилото се е “унижение ” за Българска социалистическа партия.

Напускането му провокира въпроси както към него, по този начин и към придвижването в границите на Българска социалистическа партия “Социализъм 21 век ” дали приготвят обособяване от “Позитано ” 20. Свързаните с придвижването отхвърлиха, че приготвят партия, само че разясниха, че вероятността да се появи нова групировка е огромна, в случай че в Българска социалистическа партия няма смяна.

Лидерът на “Изправи се.БГ ” Мая Манолова не разяснява дали към формациятя, в чието съставяне взе участие, ще се причислят актуалните членове на Българска социалистическа партия. “ "Вътрешнопартийните процеси в Българска социалистическа партия не са източник и мотор на тези процеси ”, сподели тя.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР