Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов стана поредният общественик,

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов стана поредният общественик,
Коментари Харесай

Трифонов: Всички замесени в полицейското насилие веднага да бъдат арестувани и осъдени

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов стана следващият държавник, изразил възмущението си от фрагментите на полицейско принуждение под колоните на постройката на Министерския съвет над младежи по време на митингите против държавното управление през предишното лято.

Ето какво написа Трифонов:

Това по-долу са фрагменти от полицейското принуждение над протестиращите от юли месец предходната година. Предупреждавам, че фрагментите не трябва да бъдат гледани от хора, които са прочувствено лабилни и свръхчувствителни, както и от деца. Защото фрагментите са потресаващи и потвърждават като безспорна истина всичко, което описаха предходната година пострадалите момчета, а и пострадалото момиче, което се споделя Цвети и което на фрагментите се вижда по какъв начин е снимано с телефон от един от служителите на реда. С белезници на ръцете и изцяло беззащитни, тези български деца, отстояващи върховенството на закона и правото в личната си страна, са бити свиреп, унижавани и захвърляни като животни от хората, които би трябвало да въплъщават върховенството на закона и правото. Изроди против Цвети. Изроди против децата, които си желаят страната.

Тези фрагменти са били скрити от някогашните ръководещи. Но истината, рано или късно, става ясно и ГЕРБ и присъдружните им партии от “патриоти” не съумяха да скрият зад колоните на Министерски съвет този жесток режим, в който сме живяли над 10 години.

Режим, който пази властта си с пердах.

Отговорността за всичко това е на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. След случилото се зад колоните на Министерски съвет, той не обели нито една дума за битите деца, сподели единствено, че се пролива кръв на служители на реда. Не беше открит нито един провинен за полицейското принуждение, не беше наказан нито един. Нещо повече - след побоя над протестиращите, за премия вътрешният министър, директно виновен за полицейското принуждение през месец юли - Младен Маринов, беше повдигнат за народен представител от партия ГЕРБ и през днешния ден той е народен представител от ГЕРБ. И с цел да са още по-нагли и арогантни - преди няколко дни от ГЕРБ предложиха точно Младен Маринов да е един от членовете на краткотрайната комисия в Народното събрание, проверяваща полицейското принуждение над протестиращите. Представяте ли си какво безсрамие и безочливост? След като депутатите от останалите партии не се съгласиха тъкмо Младен Маринов да влезе в тази комисия, ГЕРБ напуснаха залата. А считаният за свръхинтелигентен Томислав Дончев дефинира протичащото се като болшевизъм.

А знаете ли, че народен представител от ГЕРБ е и другият някогашен вътрешен министър - Христо Терзийски, който пък е директно виновен за полицейското принуждение над протестиращите през месец септември? Да, и той за премия е народен представител от ГЕРБ, вместо сега да дава отговор пред закона за битите жители и за бития публицист Димитър Кенаров.

Всички забъркани в това закононарушение би трябвало незабавно да бъдат задържани и мигновено да бъдат наказани.

Кадрите, които в този момент виждат бял свят, изрично потвърждават, че протестиращите са били прави. Те желаеха Бойко Борисов вечно да напусне българската политика и Иван Гешев да подаде оставка като основен прокурор. Ние нямаме потребност от основен прокурор и прокуратура, която за една година не е съумяла да открие тези фрагменти и да повдигне обвинявания на виновниците. Нямаме потребност от прокурори, които закрилят закононарушенията против своите съграждани.

Българите желаеха естествена страна с естествена прокуратура и тъй като в действителност го желаят, имам вяра, че тези фрагменти и тази неправда в никакъв случай няма да се повторят.



Бел.ред.
Има Такъв Народ влезе в политиката на крилете на с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли концепцията в два поредни Народното събрание?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР