Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че правителството ще оцелее

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че правителството ще оцелее
Коментари Харесай

ПАРИТЕ СВЪРШИХА: Започва ремонт на кабинета, хвърчат министерски глави

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предвижда, че държавното управление ще оцелее при вота на съмнение, който ще бъде пожелан от „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ Има Такъв Народ “ (ИТН) с претекст – неуспеха в бранш „ Енергетика “.

В същото време той повтори, че ще има промяна на „ слабите “, по думите му, министри при ротацията на премиера през март 2023 година Тогава вицепремиерът и външен министър Мария Габриел би трябвало да заеме ястото на акад. Денков. Смяната на министри ще става единствено след единодушие на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, сподели наскоро съпредседателят на групировката Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ похвали работата на Народното събрание и атакува изпълнителната власт. Той се оплака, че има министри, които нищо не работят, хората даже не знаят имената им.

Вотът на съмнение

Депутатите на ГЕРБ-СДС ще поддържат държавното управление при вота на съмнение, сподели Бойко Борисов. Той предвижда, че вотът няма да успее да мине през Народното събрание.

„ ГЕРБ няма да е партията, която ще смъкна това държавно управление, по-точно по какъв начин да го кажа “, сподели Борисов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

„ Разбира се, че ще подкрепим държавното управление в зала, само че не можем да си заравяме главата в пясъка. Не би трябвало да лежим на тази кълка, както споделяме в Банкя, че хората ще го търпят до безспир. Те одобриха сглобката, тъй като направихме доста неща в Народното събрание “, разяснява водачът на ГЕРБ.

Попитан дали кабинетът ще изкара цялостен мандат, Борисов отговори: „ Всеки може да предвижда, Алена предвижда най-добре. Ако работим добре, можем да го изкараме мандата “.

Смяна на министри

От към месец Бойко Борисов приказва за промяна на министри, като това ще се случи по време на ротацията на министър председателите на Политическа партия и ГЕРБ през март след политически съвещания сред в „ некоалицията “.

Като образец за министър, който не се оправя с работата си, Борисов уточни министъра на спорта.

„ Има цели браншове, за които, в случай че ви изпитам, няма да знаете името на министъра. На спорта кой е министър? “, попита Борисов заобиколилите го публицисти. Те дадоха отговор вярно – Митко Илиев. Борисов обаче продължи с рецензиите към спортния министър. „ Къде са салоните, зали, площадки, финансиране на федерации. Нищо не се е случило в цели браншове “, съобщи Борисов.

Повтори, че през март, по време на ротацията сред Николай Денков и Мария Габриел, ще се направи оценка на активността на всеки от министрите и ще има смени.

Реклама

„ То е обикновено да се случат, вие по какъв начин си го представяте да не се случат? Разбира се, че отново ще бъдат избирани с консултация “, посочи водачът на ГЕРБ.

Борисов изясни, че е сериозен, с цел да се работи „ още по-добре “. Призна, че не икономисва рецензиите си пред премиера Николай Денков.

„ Казвам ги на премиера, всяка вечер си приказваме с него, споделям ги на всички. Когато съм всяка вечер в някой град, хората ме питат какво строите, „ Хемус “ ли, „ Струма “ ли, разширението на „ Тракия “ ли. И аз мълча. Къде е вторият мост, третият, четвъртият, почнахте ли тунела, къде са плановете – това ме питат в залите. Аз какво да им кажа – доста са готини министрите, но нищо не се случва, това ли желаете да кажа? “, съобщи Борисов пред публицистите в Народното събрание.

Той разяснява и признатото съглашение с протестиращите миньори. „ Аз държа това, под което сме се подписали, да бъде изпълнено “, сподели той в отговор на въпроса има ли съмнение към някои от министрите.

В сряда вечерта пред актива в Хасково водачът на ГЕРБ също даде обещание, че „ всеки министър, който не си е приключил работата, ще бъде заменен “.

„ Реалната управническа власт, за жалост, сега е на министри, назначени от Политическа партия. Някои от тях фактически са дилетанти, за 9 месеца няма да им научите даже имената, камо ли какво са свършили. А цената на нафтата и бензина още веднъж се подвига без да има причина, по тази причина трябват наказания, тъй като изтичат милиарди от джобовете на българите “, сподели Бойко Борисов в Хасково.

Народното събрание

Лидерът на ГЕРБ счита, че сега има една доста мощна законодателна власт, която е приела значимите решения за Украйна, за енергетиката и за правосъдната промяна. Но се постанова Народното събрание да влиза в ролята на поръчител за рецесии, създавани от държавното управление, означи Борисов в коридорите на Народното събрание през днешния ден.

„ Това, което сме си сложили като план-график, ще го осъществим, само че не да ни вкарват ту в зърнена, ту в енергийна рецесия. Не да идват в Народното събрание, ние да се явяваме поръчител “, насочи Борисов следващите си забележки към изпълнителната власт.

„ Парите в страната свършиха. Фактът, че чухме от акад. Денков да споделя, че проектът (ПВУ – бел.ред.) е значим, с цел да се върже бюджетът, ме връща, когато нашите държавни управления работеха в остатък. И като ни дават оценки, да бъдат справедливи “, разяснява водачът на ГЕРБ. Допълни, че държавното управление бърза с териториалните проекти, с цел да похарчи парите за обществени разноски и пенсии.

„ Жълтения “

В коментар на нарасналата с близо 1000 лева заплата на шефа на Национална агенция за приходите, Борисов сподели, че няма да се остави да бъде вкаран „ в тази жълтения “.

Той разяснява, че както в киберсигурността, по този начин и в Национална агенция за приходите и митниците работещите би трябвало да бъдат добре платени, с цел да не се поддават на корупция.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР