Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов официално представи пред депутатите в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов официално представи пред депутатите в
Коментари Харесай

Официално: Мария Габриел е кандидат-премиерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публично показа пред депутатите в Народното събрание номинацията на българския еврокомисар Мария Габриел за министър-председател с първия мандат. Борисов заяви, че Габриел ще води диалозите с останалите партии за поддръжка.

„ Като настоящ еврокомисар тя би трябвало да мине през юридически процедури, тъй че контактните ни групи ще се свържат с вас и тя ще реализира диалози с вас през тях “, сподели още Борисов.

Той посочи ресорите ѝ като еврокомисар, които включват нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта и уточни, че всички партии имат в стратегиите си “написано много “ по тези тематики.

Реклама

Мария Габриел беше евродепутат от групата на ЕНП от 2009 година до 2017 година След това от 7 юли 2017 година до 1 декември 2019 година бе еврокомисар, отговарящ за цифровата стопанска система и общество в Комисията „ Юнкер “, а от края на 2019 година е еврокомисар с сектор нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младежта в Комисията „ Фон дер Лайен “. 

Лидерът на ГЕРБ ще търси поддръжка от всички останали пет парламентарни обединения и им предлага да вземат участие със свои министри в бъдещия кабинет.

Практически това значи държавно управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, защото „ Продължаваме промяната- Демократична България “ (ПП-ДБ) отказват да поддържат ръководство с мандата и присъединяване на ГЕРБ и водиха договаряния с тях, очаквайки да получат поддръжка от партията на Борисов за държавно управление с втория мандат.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР