Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи добър ход, като предложи

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи добър ход, като предложи
Коментари Харесай

Въртиопашка: Гаджето на Петър Волгин хвали „мъдрия“ Бойко, арестът му бил „рекламен“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи добър ход, като предложи на Политическа партия и Демократична България присъединяване в общ кабинет с съответни задания. Трябва да се означи, че от всички партии в пространството ГЕРБ се държат политически най-грамотно.

Тази четка към водача на хунтата пусна в предаването „ Политически НЕкоректно “ журналистката Калина Андролова, някогашна държанка на русофила Петър Волгин, правейки седмичния си коментар на събитията.

Подадената ръка от Борисов слага Политическа партия и Демократична България в неловко състояние. Първо, в случай че одобряват присъединяване в общ кабинет, признават превъзходството на ГЕРБ и връщат ГЕРБ във властовото поле.

Цялата им еднаквост и израстване, които се основаваха на антиГЕРБ риториката, изчезват.

Второ: бяха изговорени доста обиди, направиха се рекламни арести, издигнаха се стени от нетърпимост. Конфронтацията беше толкоз неприлична, че мина остро през партийните ядра и фрагментира популацията в дълбочина. Политическа партия отгледа не просто идейно политическо разделяне, особено за същността на политиката.

Политическа партия насади жива, дейна, изцяло безотговорна междуличностна ненавист, която в този момент не разрешава на водачите да вземат завоя за взаимно ръководство с ГЕРБ.

Още повече, че електоратът на Политическа партия е прекомерно неразбираем -това е електорат, събран от съпротивата против ГЕРБ.

Трето, с предлагането си Борисов вкарва Политическа партия и Демократична България в пояснителен режим пред атлантическия фактор: за какво харвардските момчета не могат да подтиснат персоналните си страсти и егоистични височини на фона на войната в Украйна и на фона на продължителното служебно ръководство на президента Радев, който постоянно показва стремителност, когато от него се изисква сляпо послушание в името на евроатлантическите стратегически задания.

Предложението на ГЕРБ напълно предстоящо внесе ерес и в самата групировка на Политическа партия. Има напрежение против така наречен водачи, поради непотребната хиперконфликтност с ГЕРБ, която затваря пътя към устойчиво ръководство.

Политическа партия нямат нюх за това, че дилетантският режим, в който обитават и маниерничат, може би е приветлив при революции, само че е гибелен в професионалната политика. Политиката е дарба за договаряне. Защото нито едно общество не може да съществува в режим на перманентна гражданска война и саморазрушителна опозиция.

Всъщност освен гласоподавателите на Политическа партия и Демократична България не желаят да чуват за коалиция с ГЕРБ, само че и електоратът на ГЕРБ, който е един от най-толерантните (??????), не желае да чува за коалиция с Политическа партия. Въпреки това ГЕРБ откриха метод да легитимират сходно предложение за шерване на властта с надпартийни задания.

Така че Политическа партия и Демократична България ще би трябвало да помислят по какъв начин да конструират нова легенда, която да продадат на електората си, за едно неизбежно бъдещо съдействие с ГЕРБ. От това, което видяхме през последните дни, излиза наяве, че кукловодите са подготвени за коалиция, само че куклите още не са разучили новата си роля, в която има нови разговори и нови усеща.

Откакто се появиха Политическа партия, българското общество стана пленник на така наречен детски негативизъм. Каквото и да е предлагането, отговорът постоянно е „ не “.

Цялата страна се върти към предизвикателното държание на двамата водачи на Политическа партия, към несполучливите им опити да си играят на политика и да осъзнават света през форми на грандомания.

Реклама

Разбираемо е, че българският гласоподавател е неудовлетворен от държавните управления на прехода, в това число и от тези на ГЕРБ, само че неясно е по какъв начин гласоподавателят с наказателна палавост връчва общото ни бъдеще на лица, които не имат друга мощ, с изключение на тази на рекламните трикове.

Имаме работа със ситуационни играчи, които не се интересуват от последващата отговорност. Всичко, което подвига утвърждението, да вземем за пример остра русофобия за пред Съединени американски щати, и увеличение на пенсиите за пред най-бедната част от популацията, се експлоатира брутално без оглед на тежестта от последващите задължения.

Предизборните акции у нас от ден на ден се трансформират в съревнование за най-проамериканска партия. Повечето партийни водачи употребяват външнополитическия фактор, с цел да затвърдят позициите си вътре в страната. Това не е нещо ново, нито е особено единствено за България.

Искам да поясня обаче, че когато субектите са неопитни, каквито са Политическа партия, това самопредоставяне, да бъдат в ролята на инструмент, може да напусне здравия разсъдък. Политическа партия ни демонстрираха тъкмо подобен образец, даже когато кабинетът „ Петков “ беше към този момент в оставка.

Отговорът на Политическа партия на предлагането на ГЕРБ всъщност съставлява опит за надхитряване. Политическа партия доста радостно упорстват ГЕРБ да ръководят през зимата, като създадат опит да извадят страната от тежкото положение, за което, между другото, самите Политическа партия носят цялостна виновност.

Това ще нанесе електорални вреди на ГЕРБ и ще даде булеварден запас на Политическа партия да разстрелват всеки от упор с тезата, че моделът ГЕРБ-ДПС още веднъж е похитил страната. През това време Политическа партия ще се преструктурират, ще съберат сили и ще усвоят вредите на ГЕРБ в своя изгода.

В устрема си да надхитрят ГЕРБ Кирил и Асен може даже да поддържат безпристрастен трети мандат по съответни задания, примерно на Стефан Янев, за някакво надпартийно държавно управление.

Подобен кабинет с плаваща поддръжка ще бъде злополука за ГЕРБ и ще даде опция на Политическа партия да разясняват какъв брой са несъстоятелни трите партии, които смъкнаха кабинета „ Петков “ единствено с цел да конструират още по-неустойчив кабинет.

Единственият излаз от патовата обстановка сега са последващи избори, които би трябвало да дадат опция на Политическа партия и Демократична България да свикнат с истината, че би трябвало да търсят съглашение с ГЕРБ, без да слагат ултиматуми.

Не може Кирил и Асен да диктуват на Борисов да се откаже от партията си, с цел да бъде тя заграбена и по-удобна за прилагане от инцидентната групировка Политическа партия. По-логично е да стане противоположното.

Политическа партия да се разпаднат последователно, защото нищо от вътрешната страна не свързва техните гласоподаватели, с изключение на гласуване за опозиция. Ако въобще желаят да продължат да се занимават с политика,ПП битрябвало занапред да се заемат с това, по какъв начин да продадат на своите гласоподаватели описа за една бъдеща власт с ГЕРБ.

Тъй като Политическа партия в този момент са втора политическа мощ, а към този момент са вкусили от властта, витаят в магическата визия, че при едни последващи избори може още веднъж да изпреварят ГЕРБ.

Това поверие и тази жажда най-силно стимулират отхвърли им от съдействие. Освен че би трябвало нацията да изчака Кирил и Асен да пораснат и да развият политическа просвета, също по този начин се постанова нацията да им даде опция да се сблъскат със напълно обикновени житейски уроци – когато сбъркаш пътя, колкото повече бързаш, толкоз повече се отклоняваш от триумфа.

Затова най-важно е да намериш правилния път, а не дали ще се движиш бързо или постепенно. Не дали ще крещиш по пътя и ще търсиш грешници.

Трябва да си схванал от кое място би трябвало да минеш и че в основата на всички обилни промени стои точно способността за компромис, за взаимоотношение, приключи потока на мисълта си Калина Андролова.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР