Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети призова

...
Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети призова
Коментари Харесай

Али Ахмети призова за албанско обединение

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети прикани всички партии на албанците в Северна Македония да се обединят зад концепцията да бъде определен първият албанец министър председател на Северна Македония, оповестяват македонските медии, представени от БНР.

В петък в речта си във връзка годишнината от основаването на партията Ахмети регистрира постигнатото до момента от албанците в ръководството на страната през миналите 18 години и апропо уточни, че идната цел, която те би трябвало да осъществят, е албанец да заеме поста министър председател на Северна Македония. Вчера той популяризира видео, в което изяснява нуждата от пълноправие на албанците, които срещали компликации при заемане на работни места, във всекидневния живот и били изправени пред селективно правораздаване.

Това ни подтикна да създадем идната стъпка, с цел да отстраним и последните компликации за жителите албанци по метод, който да обезпечи цялостно пълноправие, повсеместен метод и отговорност в ръководството. Това е повода да се ангажираме да имаме първи министър председател албанец в Северна Македония, сподели Ахмети и прикани албанските партии и да се обединят за постигането на тази цел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР