Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи Народното събрание да задължи

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи Народното събрание да задължи
Коментари Харесай

Засегнатите от теча на данни да получат безплатни документи от държавата, предлага Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи Народното събрание да задължи държавното управление да смени гратис персоналните документи на засегнатите от теча на данни от Националната организация за приходите (НАП), в случай че те изискат. В коридорите на Народното събрание тя посочи, че досега ръководещите работят " безусловно несъответстващо ", оповестява " Фокус ".

" Държавата да си поеме отговорност, тъй като страна и държавното управление не можаха да опазят персоналните данни на толкоз доста хора. Внасяме план за решение, с което задължаваме държавното управление да обезпечи гратис промяна на персоналните документи на тези българи, които изискат това и да сътвори добра организация това да стане без напрежение, опашки и очакване. Предлагаме това да се свърши в тримесечен период ", сподели още Нинова.

Тя добави, че от началото на идната седмица Българска социалистическа партия стартира срещи с представители на Нотариалната камара и Висшия адвокатски съвет, като ще търсят тяхното професионално мнение, с цел да се подсигурява, че няма да има злоупотреби с персоналните данни на хората.

Корнелия Нинова добави, че проекторешението ще бъде импортирано още през днешния ден в деловодството на Народното събрание. Попитана дали Българска социалистическа партия ще изиска избор на съмнение поради абсурда с теча на персоналните данни тя съобщи, че остава още една седмица работа на Народното събрание преди лятната отмора и няма време за такива дейности.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (78)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР