Лидерът на БСП Корнелия Нинова имаше тази седмица среща по

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова имаше тази седмица среща по
Коментари Харесай

Нинова каза защо се среща по нощите с Петков и Василев

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова имаше тази седмица среща по късно доба със съпредседателите на " Продължаваме промяната " Асен Василев и Кирил Петков на „ Позитано ” 20. Публикуването на информацията за тази среща провокира серия от спекулации какво са обсъждали тримата и дали то не е обвързвано със състава на бъдещия постоянен кабинет.

„ Изумена съм от нервността, която се разви към тази среща. И по какъв начин естественото се показва за ненормално. Партии, обсъждащи за държавно управление се срещат – това е обикновено. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да, имаше такава среща. И тя беше подбудена от факт, че чухме мнение от нашите сътрудници от „ Продължаваме Промяната ”, че до края на годината няма да се одобри бюджета за идната година, и това ни тормози ”. Това разкри Нинова в предаването " Офанзива " по телевизия НоваНюз.

„ След извършените диалози в 18 работни групи през миналата седмица сме от ден на ден оптимисти, че ще сте сформира постоянен кабинет. Всички партии го декларирахме, че желаеме да го създадем. Въпреки някои разлики, които имахме, в договарянията по най-важните въпроси се откри общото ”, похвали се Корнелия Нинова.

„ За систематизиране на браншове, министерства, постове и персони няма да приказваме преди да беседваме с сътрудниците от другите три партии. Такива диалози към момента не са водени. Ще би трябвало да изчакаме. Мисля, че по този начин е правилно ”, акцентира тя. „ Трябва да побързаме и да обсъдим и този въпрос. Предстоят да се вземат значими решения ”.

На въпрос има ли тематика и деяние на вероятно държавно управление, в случай че бъде гласувано, което ще накара Българска социалистическа партия да го напусне, тя съобщи: ”Нека първо да го създадем. Да свършим работа, пък ще забележим ”.

По думите й има две червени линии, които Българска социалистическа партия няма да премине. Едната е въпросът за участието на Македония в Евросъюза, другата - Истанбулската спогодба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР