Лидерът на Български възход Стефан Янев намигна на Възраждане. Ако

...
Лидерът на Български възход Стефан Янев намигна на Възраждане. Ако
Коментари Харесай

Янев намигна на Възраждане. Прави коалиция 200+

Лидерът на „ Български напредък ” Стефан Янев намигна на „ Възраждане ”. Ако " Български напредък " получи третия мандат, не изключвам поддръжка от никого, в това число от " Възраждане ". Необходимо ни е обединяване и би трябвало да излезем от омагьосания кръг през последните две години, в които България скача от рецесия в рецесия, сподели Янев в изявление за Нова тв.

" Ако от в този момент тръгнем да търсим разновидности или пояснения по какъв начин някой дава на концесия или чартърен третия мандат, това обезсмисля цялото изпитание за правене на държавно управление. Отговорната задача на политиците в Народно събрание е да намерят решение и формулата, която взема решение проблемите на хората ", разяснява депутатът в отговор на въпрос, в случай че му бъде връчен третия мандат, по какъв начин ще избегне риска той да не наподобява като мандат чартърен, при който партията е фиктивен притежател, а действително да ръководи ГЕРБ.
-->
Янев беше безапелационен, че с каузи ще покаже, че това действително не е по този начин.

„ Какво прилагателно ще сложат на държавното управление, дали ще бъде с специалисти или ще хора, които са по политически свързани – не ме тормозят тези етикети. тъй като същността на това, което би могло да се случи, ще бъде задоволително транспарантно показана на обществото. Вярвам, че подобен вид структура не може да се случи без съдружно съглашение, което е споделено сред всички партии, които го поддържат ”, акцентира Янев. И добави: „ Принципите, целите, към които се прави това болшинство и се построява това съдружно съглашение – би трябвало да са ясни и подкрепени от всички партии, които застават зад него ”.

Според него идеалният вид за кабинет е държавно управление с всички парламентарно показани партии. „ Това е коалиция 200 плюс депутата. Не приказваме за партиите накуп, а да кажем с някои от партиите – частична поддръжка. Това е въпрос на технология, диалози и благоприятни условия. Песимистичният вид е 160 плюс депутати. Тоест три партии няма да бъдат задоволителни. Вероятно четири партии, които поддържат този вид съдружно съглашение. Евентуално болшинство, което да излъчи държавно управление ”.

Той не изключи поддръжка от нито една партия от Народно събрание, в това число от " Възраждане ". „ Никого не изключвам. Доколко това е реалистично – ще се види от диалозите. Когато виждаме държанието на партиите, фокусирани върху един или различен проблем и търсене на борба, това не допуска елементарен разговор ", разяснява още водачът на „ Български напредък ”.

" Необходимо ни е обединяване и би трябвало да излезем от омагьосания кръг през последните две години, в които България скача от рецесия в рецесия ", акцентира Янев и беше безапелационен, че в бъдещия кабинет всички ще вземат участие със споделена отговорност, само че когато се избере капитан на тима, той ще дефинира курса. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР