Лейтенантът на Великия Магистър на Суверенния Малтийски орден фра' Марко

...
Лейтенантът на Великия Магистър на Суверенния Малтийски орден фра' Марко
Коментари Харесай

Почина лейтенантът на Великия Магистър на Суверенния Малтийски орден фра Марко Луцаго

Лейтенантът на Великия Магистър на Суверенния Малтийски медал фра' Марко Луцаго е умрял през вчерашния ден във Вила Чиколини (Италия) след ненадейно показало се заболяване, заяви формалният уебсайт на Малтийския медал, представен от БГНЕС.

Съгласно член 17 от Конституцията на Суверенния Малтийски медал, до избирането на нов глава функционалностите на краткотраен лейтенант ще поеме фра' Руй Гонсало до Вайе Пейшото де Виляш-Боаш.

Фра' Марко Луцаго беше определен за глава на Суверенния Малтийски медал на 8 ноември 2020 година

Той е роден през 1950 година в Бреша. Завършва природонаучна гимназия към института на францисканците в Бреша, след което учи медицина в университетите в Падуа и Парма.

Присъединява се към Суверенния Малтийски Орден през 1975 година в Големия Приорат на Ломбардия и Венеция и поставя обет през 2003 година От 2010 година посвещава напълно живота си на Малтийския медал.

От 2011 година е пълководец на правораздаването във Великия Приорат на Рим. От 2017 година е консултант на италианската асоциация на Ордена на Малта.

Суверенният боен медал на хоспиталиерите на свети Йоан, от Йерусалим, Родос и Малта (познат ката Малтийски орден) е рицарски набожен медал на Римокатолическата черква. Най-старият рицарски медал в света.

Малтийският медал има статут на наблюдаващ в Организация на обединените нации. Има дипломатически връзки със 104 страни, поддържа огромен брой посланици.

Орденът издава лични паспорти, марки и автомобилни номера, и печата лична валута.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР