Летните жеги могат да бъдат доста трудни за понасяне, особено

...
Летните жеги могат да бъдат доста трудни за понасяне, особено
Коментари Харесай

Да се справим с летните горещини: Ето какво да консумираме и какво не!

Летните жеги могат да бъдат много сложни за понасяне, изключително когато температурите надвишават 30 градуса. След първичната наслада от това, че най-сетне лятото е настъпило, доста от нас стартират да се усещат зле от горещините.

Загуба на вкус, дехидратиране, гадене, изнемощялост, дезориентация, диария са единствено част от неприятните признаци, които можем да изпитаме, в случай че не се хидратираме задоволително добре през най-слънчевите летни часове.

За да не изпадате в такива неприятни обстановки, съставихме за вас лист с някои храни, които могат да ви оказват помощ да преминете през летните горещини с усмивка, а също и лист с някои артикули, които да избягвате през този интервал.

Преди да ги уточним обаче, дано да напомним, че през лятото би трябвало да пием доста вода, когато времето е горещо, с цел да можем да компенсираме огромната загубата на течности, в резултат на изпотяването.

Съществува и точната формула за пресмятане на целесъобразното количеството вода, която би трябвало да се изпие. Според диетолозите би трябвало да се одобряват по 30 мл на всеки кг телесно тегло. Или в случай че тежите 100 кг, вие би трябвало да пиете към 3 литра вода дневно.

След като уточнихме тази банална, само че доста значима детайлност, дано преминем и към храните, които е добре да се употребяват през лятото и към тези, които би трябвало да избягвате. Можете да ги откриете в галерията ни нагоре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР