Летище Пловдив“, за което Narod.bg пръв алармира, че е в

...
Летище Пловдив“, за което Narod.bg пръв алармира, че е в
Коментари Харесай

Служителите от летище „Пловдив“ до Narod.bg: Четири месеца сме без пари, министърът мълчи

Летище „ Пловдив “, за което Narod.bg пръв сигнализира, че е в окаяно положение и пред банкрут, преднамерено е оставено на произвола. Служителите на до неотдавна печелившия аеропорт изпратиха сигнал, в който разказват тежката обстановка и търсят помощ, само че към този момент министърът на превоза Христо Алексиев си прави оглушки.

Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Уважаеми представители на медиите,

Обръщаме се към Вас, защото към този момент четвърти месец всички ние, чиновниците на „ Летище Пловдив “ ЕАД, не получаваме цялостните си трудови хонорари в период.

Според подписания групов трудов контракт в Дружеството, в което над 90% от чиновниците са страна, месечното трудово заплащане се изплаща на два пъти в месеца както следва:

•     задатък – 2-ро число на настоящия месец;

Реклама

•     заплата – 16-то число на идващия месец.

За страдание към този момент четвърти следващ месец ние получаваме сред 40-60% от заплатите си на 16-то число, а останалата част до три седмици.

След извършено Общо заседание на чиновниците, изпратихме писмо с покана за среща до служебния министър на превоза и известията господин Христо Алексиев и изпълнителния шеф на Летище Пловдив господин Красимир Пешев.

За страдание до ден сегашен не сме получили формален отговор на какво се дължи това закъснение и надлежно нямаме планувана дата за осъществяване на среща.

Заявяваме твърдо, че по-голямата част от чиновниците и служащите на Летище Пловдив ЕАД сме в цялостна протестна интензивност.

Намираме това закъснение за извънредно неточно, обидно и поставящо всички нас в извънредно сложна обстановка.

НАСТОЯВАМЕ за интервенция от страна на министерството на превоза и известията и неотложно преустановяване на тази „ процедура “.

За повече информация и контакт, можете да се свържете с определените представители на чиновниците и служащите (оставени са имена с телефонен номер и имейл, които няма да оповестим поради характера на информацията, б.ред.)

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР