Лесно можете да приготвите най-вкусните сосове на света, стига да

...
Лесно можете да приготвите най-вкусните сосове на света, стига да
Коментари Харесай

Как се приготвя най-вкусният сос

Лесно можете да приготвите най-вкусните сосове на света, стига да спазвате едно само предписание, настояват френски кулинари. Тайната на приготвянето на сосовете дълго време е била защитавана, само че към този момент е известна на всички.

За да се получи сосът гъст и еднороден, без бучки, всички съставки би трябвало да бъдат смесвани в избран ред. Всички съставни елементи би трябвало да се прибавят в сместа според от тяхната неотстъпчивост.

Така да вземем за пример първоначално се смесват твърдите и сухите, а към края се прибавят течните. В края на приготвянето на соса се прибавят подправки, с цел да се получи сосът с в действителност богат мирис.

 Спагети

Вместо да добавяте соса към спагетите или към различен тип паста, би трябвало да постъпите тъкмо по противоположния метод: към соса би трябвало да добавите пастата.

Само по този начин се получава положително вдишване на соса от тестените произведения. Според френските готвачи и италианските им сътрудници сосът със спагети може да бъде присъединен към обособен тип ястия.

Най-древният сос на света е и най-простият за подготвяне: зехтин, в който сме добавили ситно нарязани или настъргани скилидки чесън.

Въз основа на този базов сос може да се подготвят същински кулинарни шедьоври: орехов сос, лют сос, млечен сос.

Ето и някои прелестни предписания за спагети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР