Лековито аязмо, което помага за много болести, се намира в

...
Лековито аязмо, което помага за много болести, се намира в
Коментари Харесай

Вълшебно аязмо лекува всички болести! Вижте къде е

Лековито аязмо, което оказва помощ за доста заболявания, се намира в сърцето на България. Всеки, измъчен от болка, отива там и се връща изцяло оздравял.

Всеки е чувал за вълшебното изворче, което може да ни изцери от всички заболявания и болежки. И колкото и необикновено и митологично да звучат тези истории, се оказва, че аязмото е действително съществуващо.

Лечебният извор се намира на прикрито далечно място. Местните поданици настояват, че водата е заредена с огромна мощ и може да избави хората от съществени болести.

Става въпрос за изворчето, намиращо се покрай село Вардун, Търговище. Изследванията са посочили, че водата, която тече от двата чучура, не е минерална. Въпреки това месните я пият, за са се излекуват от голям брой болести.

Вярва се, че лековитата вода може да се оправи с всички стомашни и бъбречни проблеми. Изворчето до нея пък лекувало очни заболявания. За да се избавите от всички болести на очите, е нужно единствено да си измиете очите си.

Двата извора в региона имат антична история. Преди стотици години от тази вода пиели единствено животните. С времето пастирите забелязали, че животните освен ги избират, само че и болните от тях оздравели. Тогава те също почнали да пият от извора. И чудото скоро се случило – всеки, който пиел от извора, се почувствал по-здрав, а всеки болен излекуван.

 Аязмо при село Вардун Снимка: gotargo.com

Местното население построило на мястото чешма. По-късно хората от околните села създали по-голяма каменна чешма, от която през днешния ден текат два чучура чудодейна лечебна вода. Днес оттова минават хиляди хора от близо и надалеч. Около изворчетата непрестанно кипи живот и има народ, който цялостни туби от лековитата вода.

Хората назовават лечебното аязмо Лековито изворче. Убедени, че водата в действителност лекува, те желаят изворът публично да бъде разгласен за лековит. Списъкът е изцерени хора пораства всеки ден, което трансформира мястото във все по-често издирван и посещаван феномен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР