Лекарите препоръчват да се обърне внимание на всякакви промени в

...
Лекарите препоръчват да се обърне внимание на всякакви промени в
Коментари Харесай

Миризмата на пот алармира за страшни заболявания

Лекарите предлагат да се обърне внимание на всевъзможни промени в тялото, което ще помогне да се разпознават заболяванията в точния момент и да се стартира лекуване.
Така че неприятната миризма на пот може да демонстрира някои болести. Всъщност потта е без аромат.
А що се отнася до аромата, който усещаме, когато се потим, всичко е обвързвано с бактериите, които са на повърхността на човешката кожа и се хранят с избрани съставни елементи на потта. И когато бактериите стартират да разграждат органични субстанции, тогава се появява неприятна миризма.
Така че някои болести могат да бъдат разпознати единствено по миризмата на пот.
Например, в случай че потта има изразена миризма на ацетон, това е сигнал за проблеми с ендокринната система или е показателно за захарен диабет. Също по този начин миризмата на ацетон може да демонстрира нарушена бъбречна функционалност.
Може да има и миризма на оцет. Това нормално се случва при неправилна диета, банкет на избрани медикаменти или дефицит на витамини.
Но миризмата на гнило пък демонстрира съществени проблеми със стомашно-чревния тракт.
Ако забележите такива промени в тялото си, би трябвало неотложно да се консултирате с доктор, с цел да може той да ви изпрати на повсеместен обзор, с цел да откри точната причина за неприятната миризма и по-късно да предпише лекуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР