Легендите за гномите, елфите, феите и други магически същества съществуват

...
Легендите за гномите, елфите, феите и други магически същества съществуват
Коментари Харесай

Имало ли е елфи, феи и гноми

Легендите за гномите, елфите, феите и други вълшебен същества съществуват под друга форма в историческото минало на нации от целия свят.

Прочутите тролове от скандинавския фолклор, богатите гноми от ирландските митове, английските истории за летящи дребни дами – всичко това са разкази на отминали генерации за същества, които са били следени от очевидци.

Постепенно историите за тези създания са се трансформирали в приказки, защото няма по-благодарни слушатели от децата, когато става въпрос за странни същества.

В историите, разказани от очевидци, се споделя едно и също – че елфите и сходните на тях създаия се появяват, когато имат потребност от покрив и храна. Като цяло тези вълшебни създания заобикалят контакта с хората.

 Елфи, феи и гноми

През 1842 година в британския град Стоумаркет мъж разказал, по какъв начин срещнал феи, до момента в който се прибирал. „ Те бяха десетина, бяха дребни като кукли и наподобява, че бяха направени от светлина, защото не приличаха на плътни тела ”, разказва ги очевидецът.

През 1919 година тринадесетгодишният британец Хари Андерсън става известен, защото се срещнал с дребни създания в лятна нощ. Момчето преброило двадесет дребни мъже, които били с бледа кожа и вървели в строга колона, без да виждат Хари.

Прочутите през 1917 година феи от Котингли са снимани на серия от пет фотоси, направени от Елси Райт и Франсис Грифитс. Двете братовчедки снимали дребни крилати хора и гноми. Момичетата били дребни – Елси навършила 16, а Франсис – 17 години, а и по това време фотосите не подлежали на актуалните способи на обработка.

Снимките били видяни от известния публицист сър Артър Конан Дойл, създател на историите за Шерлок Холмс и лекар Уотсън. Той написал публикации за феите и бил безапелационен, че фотосите са същински. Снимките били дълго време обект на разногласия, защото някои експерти твърдяли, че те са фалшифицирани.

Феите са се свързвали със странни светлини, които се появяват нощно време. Светлината, която излъчват феите през нощта, е синя, сочат свидетелства от разнообразни столетия и страни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР