Легендата на Барселона Андрес Иниеста разказа за интересна случка от

...
Легендата на Барселона Андрес Иниеста разказа за интересна случка от
Коментари Харесай

Гуардиола предрекъл на Иниеста бляскаво бъдеще

Легендата на Барселона Андрес Иниеста описа за забавна преживелица от далечното минало. През 1999 година, като капитан на една от юношеските обединения на клуба, 15-годишният тогава халф печели младежки шампионат с отбора на “Камп Ноу”, а трофеят му е връчен от Джосеп Гуардиола - капитан на Барса по същото време и ментор на Иниеста в тима години по-късно.

“Това е едно от нещата, които са останали в съзнанието ми. Той беше капитан на мъжкия тим и упражняваха след нашия край. Каза ми, че след няколко години ще гледа от трибуните по какъв начин играя за първия тим. Нещата на ориста - имах шанса той да ми е треньор, тъй като той беше моят кумир и да бъде мой ментор беше нещо неповторимо и доста особено. Смятам, че повлия доста на играта ми. Вярваше в мен на 100%, в моите благоприятни условия и качества. Отдаде огромна значимост на играча от школата. Неговият интервал в клуба беше изумителен и ни накара доста да се развием. Спечелихме доста неща. Нашият жанр на игра беше смяна във футбола в оня миг и това е нещо, което ме беляза завинаги”, съобщи Иниеста в изявление за RMC Sport.
Desde la otra punta del mundo!! Vamos @FCBarcelona

From the other side of the world!!
Let’s go @FCBarcelona pic.twitter.com/B4twBSXoC5
— Andrés Iniesta (@andresiniesta8) October 28, 2018 Самият Гуардиола също сподели няколко дни пред френската медия за сегашния състезател на японския Висел Кобе. “Барселона е водачът на международния футбол през последните 15-20 години и това не би било допустимо без него. Само мога да му благодаря доста, тъй като той ми оказа помощ. Хората мислят, че треньорите оказват помощ на играча, само че в някои случаи, и Андрес е измежду тях, ми оказа помощ да схвана по-добре играта”, разяснява експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР