Легализирането на марихуаната в САЩ е довело до увеличаване на

...
Легализирането на марихуаната в САЩ е довело до увеличаване на
Коментари Харесай

Легализирането на марихуаната увеличи смъртта по пътищата в САЩ

Легализирането на марихуаната в Съединени американски щати е довело до увеличение на смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи с 4,1% и на пострадванията с 5,8%. Статията е оповестена в Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

Легализирането на марихуаната е една от най-дискутираните тематики в политическия дневен ред на Съединени американски щати през последното десетилетие и половина. Марихуаната и други наркотични артикули на основата на канабис към този момент са законни в 19 страни.

Изследователите вземат решение да схванат по какъв начин легализирането на опиата се е отразило на честотата на произшествията и на следствията от тях. За тази цел екипът проучва информация, събрана сред 2009 и 2019 година

Експертите са наблюдавали измененията в броя на произшествията по пътищата в пет щата, в които марихуаната от дълго време е легализирана: Калифорния, Колорадо, Вашингтон, Орегон и Невада. Те съпоставят тази информация с честотата на смъртните случаи или на попадането в болница след произшествия в шест други района на Съединени американски щати, където марихуаната не е легализирана: Аризона, Айдахо, Монтана, Ню Мексико, Юта и Уайоминг.

Изчисленията демонстрират, че смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи са се нараснали с към 4,1%, а хоспитализациите - с 5,8% в петте изследвани щата. По-конкретно, в Колорадо след легализирането на марихуаната смъртните случаи и пострадванията по пътищата са се нараснали надлежно с 1,4% и 18%, до момента в който в Невада те са намалели с 6,7% и 9,8%.

" Легализирането на марихуаната се оказа надалеч не гратис за американското общество. Сега би трябвало да убедим всички поданици на Съединени американски щати, че не трябва да сядат зад кормилото на автомобил, откакто са използвали марихуана. Освен това би трябвало да въведем закони, които да санкционират тези, които подценяват тази норма на държание ", споделя Чарлз Фармър, откривател в Застрахователния институт за пътна сигурност (САЩ). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР