Лечебните свойства на лимоните са известни и използувани още в

...
Лечебните свойства на лимоните са известни и използувани още в
Коментари Харесай

Ето защо лимонът е най-важният плод

Лечебните свойства на лимоните са известни и използувани още в най-древни времена. Лимонът е естествен антиоксидант. Месестата му част съдържа органични киселини, пектинови субстанции, флавоноиди, витамини, като най-голямо е количеството на витамин С. Най-важните свойства на лимона са антимикробно, антисептично, тонизиращо, антивирусно и диуретично, написа Bright Side.
А знаете ли, че чинийка с лимон на нощното шкафче прави чудеса?
 Лекар развенча изгодата от пиенето на вода с лимон Лекар развенча изгодата от пиенето на вода с лимон
Испанският диетолог Айтор Санчес прикани да не се смята пиенето на вода с лимон на празен корем като панацея за всички заболявания, цитира...
Ще релаксирате по-лесно - Цитрусовият мирис понижава безпокойството и оказва помощ за облекчение на напрежението след тежък ден. Ако нямате лимоново етерично масло, използвайте парче лимон.
Концентрацията и вниманието ви ще се подобрят - Лимонът има още едно необикновено свойство – когато човек вдишва аромата му всеки ден, става по-концентриран, усъвършенстват се паметта и умствената активност. Дори на работното място хората вършат по-малко неточности, когато има мирис на лимон, са открили японски учени.
Настроението ви се усъвършенства - Етеричното масло от лимон е потвърдено средство против меланхолия. Преди да пиете всевъзможни други медикаменти, първо пробвайте с този безоблачен плод.
Въздухът ще се почисти от микробите - Лимонът има освен прелестен мирис, той е съвършен за разчистване на въздуха в помещението.
 Как да избелим зъбите си вкъщи Как да избелим зъбите си вкъщи
Няма нищо по – красиво от една естествено бяла усмивка, която превзема сърцата на сътрудници и другари. Преди да поговорим за това...
Кръвното ви налягане ще се възстановява - Много хора страдат от хипертония, а лимонът може да помогне и тук. Дори единствено миризмата му намалява кръвното налягане.
Край на досадните инсекти - Мравките, мухите, комарите и други инсекти е малко евентуално да останат в къща, миришеща на лимон. Опитайте, преди да посегнете към химически препарати. За още по-голям резултат можете да сложите по една пъпка карамфил във всяко резенче.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР