Лаура Далмайер спечели втори златен медал на зимните олимпийски игри

...
Лаура Далмайер спечели втори златен медал на зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Страхотна стрелба и второ злато за Лаура Далмайер в ПъонгЧанг

Лаура Далмайер завоюва втори златен орден на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Германката направи страхотна пукотевица по време на преследването на 10 километра и единствено с една неточност отчая конкуенцията. Тя започва първа с задатък от 24 стотни и сподели още веднъж, че е над всички в дамския биатлон. Времето, за което измина дистанцията е 30:35.3 минути.

 Класиране по медали на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг 2018
Класиране по медали на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг 2018

Швеция завоюва първото злато

Рускинята Анастасия Кузмина, която се състезава за Словакия е втора. Двукратната олимпийска шампионка започва 13-а, само че със ужасно тичане настигна Далмайер във втората обиколка. Кузмина се провали в третата пукотевица, когато направи две неточности и загуби възможностите си за купата. Тя трябваше да разчита на мощния си заключителен спринт, с цел да се наложи над французойката Анеиз Бескон, която сграбчи бронза. Бескон започва 19-а с закъснение от 1 минута и 16 секунди.

Състезанието се организира при доста мощен вятър и до последно не се знаеше, дали ще се състои. Това докара до доста неточности при стрелбата и доста промени в класирането. Единствено Далмайер не се влияеше от нищо и след четвъртата пукотевица имаше неизпълним задатък от 40 секунди.

 Снимка 339730
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР