Латвия ще въведе отново задължителната военна служба. Парламентът на страната

...
Латвия ще въведе отново задължителната военна служба. Парламентът на страната
Коментари Харесай

Латвия връща задължителната военна служба

Латвия ще вкара още веднъж наложителната военна работа. Парламентът на страната даде зелена светлина за сходни дейности, които се подхващат в отговор на съветската експанзия против Украйна. 

Мъжете на възраст сред 18 и 27 години ще бъдат призовани

От средата на 2023 година военната работа ще стартира поетапно да бъде въвеждана - първо непринудено, а от идната година - наложително. В бъдеще мъжете на възраст сред 18 и 27 години ще бъдат призовавани. Жените ще могат непринудено да минават единадесетмесечното военно образование.

На латвийците, които отхвърлят да служат във въоръжените сили заради религиозни или други персонални убеждения, ще бъде предоставена различна - те могат да изберат гражданска работа в институция под управлението на Министерството на защитата.

" Живеем в нова геополитическа действителност "

Латвия граничи с Русия и нейния съдружник Беларус, написа АРД. През 2007 година Рига анулира наложителната военна работа. Балтийската страна трансформира въоръжените си сили в професионална войска, подпомагана от доброволчески сили.

" След бруталната огромна офанзива на Русия против Украйна живеем в нова геополитическа действителност ", съобщи министърката на защитата Инара Мурниеце. Възстановяването на военната работа е " отговорът на Латвия на новото състояние в региона на сигурността в нашия район ". Защото се знае " от опита на Украйна, че без морално устойчиво и квалифицирано общество не е допустимо да се противопоставиш на агресора ".

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР