Купувачите на зелено“ в България вече търсят по-голяма сигурност.Купувачите на

...
Купувачите на зелено“ в България вече търсят по-голяма сигурност.Купувачите на
Коментари Харесай

Купувачите „на зелено“ в България вече търсят по-голяма сигурност


Купувачите „ на зелено “ в България към този момент търсят по-голяма сигурност.

Купувачите на жилища в България търсят все по-голяма сигурност при покупката на парцел изключително в случай че е „ на зелено “. Затова вложители, които оферират гъвкави разплащателни схеми, като да вземем за пример 20/80, при която купувачите дават 20% от сумата на момента и 80 на Акт 16, са печелившите и техните комплекси се разпродават без проблем.

Това мнение изрази брокерът и притежател на организация за недвижими парцели Димитър Калайджиев, който ще бъде посетител в третия епизод на  подкаста на Economic.bg – „ Едно мислено “.

Очаквайте целия диалог с него идващия понеделник, 6 ноември!

Да, в действителност го има отводът от покупка „ на зелено “ поради несигурната обстановка. Но в случай че вложителят предложи такава разплащателна скица – тъй като от една страна това демонстрира непоклатимост, а от друга, че има банка зад тила си, която да покрие завършването на този обект – то това основава пъклен огромно доверие. И обекти с такава разплащателна скица, даже и на по-високи цени, се продават доста елементарно “, споделя той.

Освен това, съгласно Калайджиев, сега в България се търси не просто ново строителство,

а здания, които оферират добавена стойност – затворени комплекси,

къщи, парцели в покрайнините.

Да кажем, че в случай че преди доста се желаеха независими бутикови здания, сега това не може да вземе оптималната цена на пазара.

Този вид парцели се купуват за инвестиция или просто за избавяне на средствата от инфлацията. Има и хора, които биха дали 800 000 евро, единствено с цел да са в затворен комплекс “, споделя Калайджиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР