Купувачите, които търсят SUV на старо, очакват много от колата

...
Купувачите, които търсят SUV на старо, очакват много от колата
Коментари Харесай

Десет от най-добрите употребявани автомобили 4х4 на европейския пазар

Купувачите, които търсят SUV на остаряло, чакат доста от колата си. Те търсят нещо пространно , практично и способно.

Всички модели с четири задвижващи колела в този лист, формиран от специалистите на уеб страницата, дават отговор на тези критерии, само че в друга степен. Някои от тях имат седем места, а други оферират невероятни благоприятни условия за офроуд. Каквото и да желаете от вашия 4x4, ще намерите нещо, което да дава отговор на вашите потребности.

10. Nissan X-Trail

Nissan X-Trail наподобява ужасно със суровия си офроуд образ. Нещо повече, вътре има задоволително пространство и визията е удобна като за подобен висок SUV. Ако ви се изиска да покарате и офроуд, това няма да е проблем, с помощта на система за задвижване на четирите колела създадена от Nissan.

Основните дефекти са чупливия интериор и не изключително положителната надеждност спрямо други модели. Внимавайте за проблеми със прекъсването, които могат да бъдат породени от проблеми с горивната система. X-Trail е относително на ниска цена и това го прави преференциален вид за сходен автомобил.

9. Land Rover Freelander

Този модел е един от най-популярните и обичани 4х4 коли във Англия. Той е подобаващ вид за фамилен 4х4 автомоби, тъй като разполага с доста пространство и е удобен. И защото това е Land Rover, той също по този начин е кадърен на доста неща отвън утъпканите пътища.-->

Основните дефекти са скъпата покупна цена, високите експлоатационни разноски и проблемите с трансмисиите при някои модели.
 автомобил ThinkStock/Getty Images
8. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery е необикновено кадърен автомобил. Той освен може да побере седем възрастни удобно, само че също по този начин може да ви закара съвсем на всички места. Вярно е, че Discovery коства повече от противниците си и поддръжката му е скъпа, само че в случай че желаете качество и деловитост от вашия 4x4, то сигурно това е добър вид.

Проблемите с окачването са скъпи за коригиране, тъй че внимавайте за предупредителни светлини на таблото. Също по този начин си коства да ревизирате долната част на Discovery за всевъзможни вреди, породени от офроуд екскурзии. Ако водата попадне под долната обшивка, в случай че се остави тиня на шасито или окачващите рамена за нескончаем интервал от време, може да се получи разяждане.
7. BMW X5

Всеки BMW X5 е страховит, само че моделът от първо потомство сега е с най-хубава стойност. Чудесен за шофиране, необятен, добре оборудван и доста мечтан. Най-хубавото е, че е несъмнено, че той се оправя добре на пътя, само че също по този начин и отвън него с помощта на електронни помощни системи, като да вземем за пример тази за „ надзор на спускането по скат “. Вътре има място за пет възрастни и всичко е добре завършено.

 X5 към този момент може да е на много добра цена, само че би трябвало да имате поради, че настоящите разноски за поддръжка са високи - гуми, спирачки и окачване. Освен това, по-старите дизелови мотори могат да създадат проблеми с инжектора на горивото, което е много безценен разход за корекция. Но в борбата на огромните 4х4, X5 към момента е един от най-хубавите.

6. Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe е желан 4х4 автомобил на вторичния пазар. Това е един от дребното джипове, които съчетават по-компактен размер за по-лесно паркиране с огромен интериор, който може да побере седем души.

Santa Fe нормално страда от проблеми с климатичната апаратура. Като цяло обаче е комфортен и спокоен , и въпреки и да не е най-вълнуващия 4х4, това е превъзходен фамилен SUV за купувачи с по-ограничен бюджет.

5. Honda CR-V

Honda CR-V е просторна, практична и комфортна кола . Има задоволително място за пет възрастни, а задната част е даже задоволително необятна за три детски седалки. Системата за задвижване на четири колела се включва единствено при потребност и това го прави доста по-икономичен от съперниците си.
Нещо повече, CR-V има огромна известност за надеждност, изключително бензиновите версии. Дизеловите версии са известни с това, че бързо им се скапват съединители, тъй че бъдете подготвени за това, в случай че избирате дизел. CR-V е невзискателна и безпроблемна кола, съгласно множеството притежатели.

4. BMW X3

BMW X3 от дълго време е един от обичаните джипове на мнозина, а положителната вест е, че дори и платен на остаряло, той резервира множеството си качества. Серията X3 предлага селекция от превъзходни мотори, удобно ръководство и стабилен интериор с лесна за потребление инфотеймънт система. Визията е малко твърда, само че не толкоз, че да не можете да свикнете с нея.

Ако си избирате дизелов X3, слушайте деликатно звука на мотора – хлопането и дрънченето, може да са симптом за охлабена ангренажна верига, което крие заплаха от сериозна щета и безценен ремонт в близко бъдеще.

3. Nissan Qashqai

Експертите от уеб страницата whatcar са огромни почитатели на Qashqai. Според тях той е комфортен , добре изработен и елементарен за ръководство. Макар и гамата на мотори за модела да е много дребна, всеки един от тях предлага добра продуктивност.

Qashqai не е толкоз необятен, колкото някои други SUV от неговия клас, само че пък компактните му размери улесняват маневрирането и паркирането. На вторичния пазар могат да се намерят непокътнати екземпляри на доста положителни цени.
 автомобил ThinkStock/Getty Images
2. Volvo XC90

През 2018 се появи нова генерация на XC90. Моделът от предходното потомство се продаваше от 2002 година насам, и в този момент могат да се намерят доста положителни използвани екземпляри от този превъзходен автомобил. XC90 предлага чудесно съответствие цена /качество. Всички модификации разполагат с 4х4. Този огромен SUV e извънредно удобен с просторния интериор, седем места и място за три детски седалки в междинния ред.

При покупка проверете студения старт на дизеловите мотори и ги избягвайте, в случай че усетите проблем. Също по този начин проверете деликатно положението на скоростната кутия, която е един от проблематичните детайли в този другояче прелестен автомобил.

1. Skoda Yeti

Yeti е приказен фамилен SUV с компактни размери, които го вършат елементарен за ръководство в града, само че въпреки всичко интериорът му е задоволително необятен с цел да побере багажа на семейство с деца. Съотношението цена/качество е едно от най-хубавите, измежду използваните коли от този клас. 1.2-литровият бензинов мотор е най-хубавият избор при покупка на използвано Yeti, в случай че не пътувате най-вече извънградско на огромни дистанции – тогава дизеловите мотори са по-удачен избор. От whatcar предлагат избор на ръчни скорости за Yeti.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР