ХРИСТО ПРОДАНОВ е роден през 1977 г. в Панагюрище. Завършил

...
ХРИСТО ПРОДАНОВ е роден през 1977 г. в Панагюрище. Завършил
Коментари Харесай

Основният ни опонент е паралелната държава

ХРИСТО ПРОДАНОВ е роден през 1977 година в Панагюрище. Завършил е Минно-геоложкия университет, компетентност минен инженер. Има магистърска степен по промишлен мениджмънт. Бил е ръководител на районен съд на Българска социалистическа партия в столичния регион " Триадица ". Народен представител от " Българска социалистическа партия за България " от 44-тото до 49-тото Народно заседание. Бил е министър на туризма. Член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Владее британски и съветски език.

- Г-н Проданов, вие сте претендент за народен представител от Българска социалистическа партия на следващите парламентарни избори. Как ще мотивирате гласоподавателите да видят Българска социалистическа партия като единствена опция за излаз от политическата и икономическа рецесия?
- Имаме огромно преимущество на тези избори. Ние останахме единствената партия, която не се прегърна с ГЕРБ, Борисов и Пеевски и за следващ път доказахме, че не изневеряваме на нашите обещания и не лъжем гласоподавателите си. Друго преимущество за нас на идния избор е всичко това, което постигнахме, когато бяхме в ръководството на страната въпреки и за малко време. Имам поради достижения като безвъзмездни детски градини и фрапантно нарастване на пенсиите. Въпреки че от " Продължаване смяната " се пробват откраднат нашите достижения, е потвърдено във времето, че единствено, когато Българска социалистическа партия е на власт, се усилват съществено приходите на възрастните хора.
Един път сме го правили в тройната коалиция и идващия път, когато бяхме с Политическа партия в коалиция.
Доказателство за тези мои думи е, че когато Българска социалистическа партия беше отвън последното държавно управление, още веднъж нарастването на пенсиите бе единствено по швейцарското предписание - т.е. с дребен %, който не може да компенсира даже инфлацията. А тя през последната година и половина е много висока и цените на главните хранителни артикули порастват.
- Как гледате на борбата в София, където сте лидер на листа?
- Няма самоцелна борба. При нас водещото е борбата за концепциите и политиките, които ние прилагаме и организираме. В последните 10-15 години - когато Борисов е на политическата сцена и ръководи, политиката се изроди дотам, че към този момент политическият диалог се свежда единствено до това кой какъв брой е подкупен, кой какво е откраднал. В същото време хората не чуват какво оферират партиите. Това имам поради, като споделям за изродяване на политиката. Защото това е мафиотска работа, не е политика.
Ние се опитваме да се върнем към действителния политически курс, който е вярно да бъде заеман, с цел да може в действителност хората да чуват, това, което оферират партиите. Защото в последна сметка ролята на политиката е да усъвършенства живота на хората, а не да усъвършенства живота на политиците, както се случва в последните 15-20 години откогато ГЕРБ и Борисов ограбват страната.
- Кой е главният конкурент на Българска социалистическа партия на тези избори?
- Това е паралелната страна. Това, против което водим борба повече от 10 години към този момент. Противник ни е моделът " Борисов " и ГЕРБ във всичките му уродливи отклонения.
- Изпитвате ли някакви терзание от по този начин наречените различни леви обединения?
- Не, тъй като те нито са различни, нито леви. Първо - политиката, които тези хора са провеждали обратно в годините, постоянно е била по-скоро дясна. Нека да припомня, че АБВ до момента са влизали веднъж в Народното събрание. Те са главният формиран детайл на левицата. Първото нещо, което направиха тогава е по този начин наречената пенсионна промяна " Калфин ". Тя усили възрастта за пенсиониране. В това не виждам нищо ляво. Това беше единственото " достижение " на АБВ при единственият път, когато влезе в ръководството. Те се прегърнаха с ГЕРБ и с Бойко Борисов. Тоест излъгаха левите гласоподаватели и открадна от гласовете на Българска социалистическа партия.
Лявата Мая Манолова пък бе определена от Бойко Борисов за омбудсман на страната. На Ваня Григорова от по този начин наречената " Солидарна България " първата работа в Столичния общински съвет като общински консултант бе да гласоподава за увеличението на личната си заплата. Въпреки че преди този момент убеждаваше, че ще работи за повдигане на възнагражденията на водачите в градския превоз. Досега те не са с увеличени заплати, само че Ваня Григорова от заплата от 1000 лв. към този момент е със заплата от 6000 лв.. Така че считам, че хората би трябвало да схващат предателите, лъжците, кое е ментето и кое оригиналът. Оригиналът е Българска социалистическа партия и това е потвърдено във времето с това, което към този момент сме създали в реалност, а освен като закани и обещания.
- Вие сте лидер на листите в София и в Кърджали. Как ще работите за отбраната на ползите на хората от тези региони?
- Националните проблеми се вземат решение в Народното събрание. Законодателството еднообразно важи както за София и Бургас, по този начин и за всяко друго обитаемо място. Не имам вяра на претенденти на народни представители, които са отишли в дадена община и изясняват по какъв начин ще оправят пътната инфраструктура там. Да, само че пътят е общински и е работа на кмета.
В Кърджали проблемите са от национално естество - ниски приходи, безработица, недобре развита инфраструктура. Това е регион с извънредно огромен капацитет за развиване на културния туризъм. Там има доста културно-исторически забележителности.
По отношение на инфраструктурата там е проблем обходният път през Кърджали за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ". Откакто действа пунктът, този обходен път, част от републиканската мрежа и работа на страната, не е построен. Ако бъда определен оттова, това ще е едно от главните неща, за които ще се опитам да работя. Това е дъвка, която се дъвче от 20 години и нищо не се прави по въпроса.
Другата цел за Кърджали, която е чисто политическа, е да почистим имиджа му като бастион на Движение за права и свободи. Надявам се, че хората от града ще осъзнаят, че с изключение на Делян Пеевски, имат и различен избор, който може да ги съставлява в Народното събрание, а точно - аз и Българска социалистическа партия като обществена партия, която се грижи за решение на проблемите на хората.
- Коя е първата активност, с която ще би трябвало да се захванат новите депутати от идващото Народно заседание?
- Първо би трябвало да се довършат законите за Плана за възобновяване и резистентност. Ние останахме единствената страна, която още не е усвоила парите си. Другите страни към този момент ги изхарчиха, като осъществиха планове, които носят добавена стойност в стопанската система, в работни места.
Поради политическата неустойчивост и рецесия, които са обхванали през последните години България, сега държавната администрация е замръзнала, тя просто не работи. Хората в нея чакат кой ще бъде следващият министър и дали ще могат да запазят работните си места. Всичко това работи доста зле както за бизнеса и стопанската система, по този начин и за елементарните жители. Така че се надяваме, че след тези избори ще има някакъв политически разсъдък може би за сформиране на надпартийно държавно управление без политически фигури, които да вземат решение значимите въпроси.
" Ролята на политиката е да усъвършенства живота на хората, а не да усъвършенства живота на политиците, както се случва в последните 15-20 години
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР