Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи “Родолюбец”

...
Културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи “Родолюбец”
Коментари Харесай

На 29 октомври отбелязваме Деня на бесарабските българи

Културно-просветно сдружение за връзки с бесарабските и таврийските българи “Родолюбец” – гр. София, кани съидейници и другари за присъединяване в събития, проведени от Дружеството във връзка отбелязването на 29 октомври – Деня на бесарабските българи, който през актуалната 2019 година честваме за 22-ри следващ път в България!

Програмата по случай празника през актуалната 2019 година включва следните прояви:

На 25 октомври , петък от 18 ч. в постройката на Съюза на българските писатели Ви каним на среща-разговор с писателя и дълготраен член на Дружеството Иван Миглев.

Неотдавна Иван Миглев дружно с група родолюбци, сред които и един от създателите на Дружеството Емил Миланов, посети още веднъж българските центрове в Бесарабия – Кишинев, Тараклия, Болград, Измаил. Двамата ще споделят усещания.

На 26 октомври , събота – ХI-та Кръгла маса на тематика: " Обществени и културни проблеми на българите в Бесарабия, Таврия, Крим и ролята на гражданските организации”. Кръглата маса ще се организира от 10:00 часа в Зала 1 на Ректората на СУ “Св. Кл. Охридски”.

Ще бъдат разисквани настоящи въпроси и проблеми, които повдигат нашите сънародници в Украйна и Молдова, както и отговорите на държавните институции в отговор на обръщението от миналогодишната X-та Кръгла маса.

На 29 октомври , вторник – Празничен концерт по случай Деня на бесарабските българи със специфичното присъединяване на Илия Луков.

Сценарият на концерта е дело на поетесата Таня Танасова-Тодорова. Концертът ще се организира от 18:30 часа в камерната зала на Читалище „ Славянска сказка 1880 “ на ул. „ Г. С. Раковски “ 127
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР