Културният министър на Република Северна Македония Бисера Костадинова-Стойчевска е впечатлена

...
Културният министър на Република Северна Македония Бисера Костадинова-Стойчевска е впечатлена
Коментари Харесай

Министърът на културата на РСМ: Впечатлена съм от българския клуб в Скопие

Културният министър на Република Северна Македония Бисера Костадинова-Стойчевска е впечатлена от новата и съвременна постройка на Културно-информационния център (КИЦ) на България в Скопие. Тя и българският министър на културата проф. Велислав Минеков дружно прерязаха лентата на откриването, заяви Нова ТВ с позоваване на  Министерството на културата.

Припомняме, Минеков отиде в Скопие два дни след стрелбата по българския културен клуб „ Цар Борис Трети " в Охрид. Все още се търси причинителят, който изпразни цялостен пълнител в нашето посланичество.

Културните министри на двете страни разискаха подписаната през март тази година Програма за съдействие в региона на културата сред България и районен съд Македония. Програмата е за интервала 2022 – 2025 година Министър Стойчевска подчертава върху активността на работните групи като механизъм за усилване на съдействието сред двете страни.

Министър Минеков благодари за гостоприемството и също изрази удовлетворение, че културният информативен център ще има нова постройка в Скопие, което е причина активността му да се развива все по-успешно. Той подчертава на обмена в художественото обучение.

„ Разкрити са две спомагателни бройки в Националната художествена академия за студенти от районен съд Македония по моя концепция ", заяви още министър Минеков. Има и самодейност за взаимни археологически изследвания, както и присъединяване в общи консервационни и реставрационни планове.

Откриването на новия български клуб в Скопие мина под засилено полицейско наличие в центъра на града. Този център е държавен и е друг като вид от клубовете, които откриха жители в Охрид и в Битоля. Такъв център има и Северна Македония в София.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР