Кулинарното хоби се родило в пандемиятаОксана пече насъщния, за да

...
Кулинарното хоби се родило в пандемиятаОксана пече насъщния, за да
Коментари Харесай

Жена на годината в Благоевград Оксана Руяноска меси хляб благотворително

Кулинарното занимание се родило в пандемията

Оксана пече насъщния, с цел да зарадва възрастните в Благоевград

" Обичам да веселя възрастните хора, както и дребните деца с моето най-хубаво прелъщение, което върша - фамозният ми самун с мая. "

Това показа пред " България през днешния ден " Оксана Руяноска, която преди години бе номинирана заЖена на годината в Благоевград. 51-годишната хубавица сподели, че положителното съществува, и желае да даде образец на всички хора да вършат благи жестове към нуждаещите се.

 Оксана употребява бръснарско ножче за украса на хляба

Оксана употребява бръснарско ножче за украса на хляба

" По време на пандемията пред 2020 година попаднах на флашмоб в интернет на хора от целия свят, които одобряват да се включат в предизвикването - да създадат самун с мая. Стана ми забавно и взех решение да се включа, с цел да видя какво е това нещо. Оказа се, че доста ми хареса в действителност ", споделя 51-годишната Оксана. По думите й по този начин стартирало нейното кулинарно занимание. Всеки ден след работа благоевградчанката се развихря в кухнята и подготвя тестеното прелъщение, за което са нужни от 24 до 48 часа от замесването до изпичането.

 Запалва се по месенето през пандемията

Запалва се по месенето през пандемията

" Хлябът сплотява фамилията на една маса и това е потвърдено в моето. Освен това се веселя, че съумявам да вземам участие в благотворителни действия и да развеселявам дребни и възрастни хора от пенсионерския клуб с моя самун ", споделя Руяноска.

Оксана разкри, че откакто изпече всеки самун, употребява бръснарско ножче, с цел да го декорира от горната страна с разнообразни и красиви форми.

" Разбира се, в днешно време магазинният самун към този момент не е същият, провокира постоянно отичане на корема, тъй като е цялостен с набухватели, аромати и други съмнителни съставки в устрема за повече количество за сметка на качеството. Затова е значимо да знаем какъв самун е потребен за нашето здраве ", прецизира 51-годишната жена. По нейни думи Световната организация на гастроентеролозите неотдавна е декларирала, че единствено 1% от популацията на Земята страда от рядкото заболяване целиакия (непоносимост към глутена), а от алергия към пшеницата - 0,5%. Само доктор може да дефинира посредством проучвания тези редки болести и да предпише безглутенова диета.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР