Празниците са любимото време на престъпниците. Поради наближаващите празници от

...
Празниците са любимото време на престъпниците. Поради наближаващите празници от
Коментари Харесай

Внимавайте по празниците-това е любимото за крадците време

Празниците са обичаното време на нарушителите. Поради наближаващите празници от полицията поучават да бъдем деликатни когато тръгваме на път и оставяме дома си без контрол. Всеки един от нас би трябвало да вземе нужните ограничения срещу зачестилите обири по време на серията от почивни дни. Жилищните крадци се засилват по Коледа и Великден, когато множеството от нас отпътуват на дълго чакана отмора, написа Труд.

Ако не разполагате с охранителна система има няколко разновидността да предпазите дома си от обирджии. Сложете си спомагателна ключалка. Изберете ключалка в която има интегрирана алармена система, която се задейства при напън върху скобата. При опит за изтребване на вратата, когато се пробват да влязат със мощ, алармата се включва.

Проверете ключалката. Ако на вратата наоколо до ключалката има пролука, би трябвало да знаете, че вашия дом към този момент е предизвикал интереса на крадците. Обърнете внимание за нещо извънредно преди да прекрачите прага на врата, с цел да съумеете да реагирате в точния момент.

Използвайте банкови трезори и сейфове. Когато излизате отвън дома си за празниците не оставяйте огромни суми пари и полезности. Най-често бандитите търсят бижута, телефони, преносими компютри и фотоапарати. Има дребни сейфове за дома в които може да скриете скъпите движимости.

Подсигурете прозорците. Често прозорците се оказват вход за обирджиите, през него могат да обхванат даже по-лесно. Тези от вас които живеят на ниски етажи е добре да укрепят прозорците с решетки. Но не забравяйте, че при непредвидени обстановки като пожар решетката би ви попречила, в случай че не е преносима.

Погрижете се за двора си. Ако живеете в къща, почистете храстите пред дома си. В противоположен случай рискувате крадците да набележат точно вашата къща. Така ще избегнете неприятностите с кражбите към празниците.

Надхитрете нарушителите. Често за празниците оставяме жилището си без контрол за няколко дни. Но когато оставим изцяло спуснати щори и завеси през почивните дни е знак, че жилището е необитаемо. Не забравяйте преди да тръгнете на път, да оставите разстояние сред пердетата.

Бъдете деликатни в обществените мрежи. Когато решим да пътуваме надалеч от вкъщи, постоянно споделяме в обществените мрежи за проектите си. Ние ще ви посъветваме да не го вършиме. Защото е допустимо крадците да схванат, че няма никой в жилището. Не давайте информация по телефона. Един от методите на крадците е да съберат авансово информацията от която се нуждаят. Представят се за чиновници на огромни компании и вършат анкета по телефона. Така избират момента за грабеж.

Ако към момента имате стационарен телефон, той също е източник на заплаха. Друг номер на обирджиите е да наберат стационарния номер и да стоят пред входната врата. Когато никой не вдигне слушалката е сигурен знак, че теренът е чист.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР