На днешния Велики четвъртък, за поредна година бе спазена традицията

...
На днешния Велики четвъртък, за поредна година бе спазена традицията
Коментари Харесай

Празнично настроение: Деца боядисаха великденски яйца на площада в Симитли

На днешния Велики четвъртък, за поредна година бе спазена традицията и бяха боядисани великденски яйца. На площад „ Септември “ в Симитли десетки деца нашариха пъстри яйчица.

В обичайното боядисване на яйца се включиха и ДГ „ Радост “ – филиал „ Център “, младежи,потребителите от обществените центрове в Симитли.

Според традицията великденскитеяйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота, тъкмо преди празника на празниците – Великден. Първото яйце би трябвало да се боядиса в алено, като с него би трябвало да се намажат челцата на децата и възрастните в фамилията, с цел да са здрави през цялата година.

На обичайното боядисване на великденски яйца, бяха изложени и рисунки на децата от школата по " Изобразително изкуство " към Народно читалище " Св. Климент Охридски - 1922 " - град Симитли с началник Борислава Андреева, които бяха тематични с настъпването на идните празници.

Празникът бе почетен от общинският кмет Апостол Апостолов, общинското управление и чиновниците на локалното читалище, които осигуриха всички нужни материали за боядисването навеликденските яйца.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР